PROGRAMUL TOMATA 2020. Anunţul ministrului Agriculturii pentru fermieri

PROGRAMUL TOMATA 2020. Ministrul Agriculturii anunţă că s-a extins perioada de valorificare a tomatelor de la 15 iunie până la 1 iulie inclusiv.

12 iun. 2020, 09:04
PROGRAMUL TOMATA 2020. Anunţul ministrului Agriculturii pentru fermieri

În ședința de Guvern de joi a fost adoptată o hotărâre care modifică și completează HG nr. 248/2020 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate pentru anul 2020″, anunță Ministerul Agriculturii.

În primăvara acestui an, potrivit caracterizării agrometeorologice emisă de ANM, au fost temperaturi deosebit de scăzute pentru această perioadă a anului, situație care a afectat cultura de tomate în spații protejate, potrivit Mediafax.ro.

„Din cauza faptului că numeroși fermierii înscriși în program nu au reușit să valorifice producția de tomate pentru a fi eligibili, s-a decis necesitatea extinderii perioadei de valorificare a tomatelor de la 15 iunie inclusiv până la 1 iulie inclusiv”, conform sursei citate.

De asemenea, se va corela termenul de valorificare cu celelalte termene prevăzute de actul normativ, respectiv termenul de depunere a documentelor justificative și de întocmire de către DAJ a situației centralizatoare cu sumele reprezentând ajutor de minimis.

Astfel, actul normativ aprobat joi prevede: valorificarea producției până la data de 1 iulie inclusiv; depunerea la DAJ a documentelor justificative care atestă valorificarea producției și copia Registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecția plantelor, până la data de 15 iulie inclusiv; întocmirea de către DAJ și transmiterea situației centralizatoare a sumelor reprezentând ajutor de minimis la MADR, până la data de 31 iulie 2020.

Citeşte şi Fermierii ar putea primi despăgubiri pentru secetă înainte de campania de toamnă. Anunţul ministrului Agriculturii


loading...