Proiect de AMPLOARE în Bucureşti. Tunel de 14 km între Podul Ciurel şi autostrada A1

Primaria Capitalei va construi un tunel de 14 km intre Podul Ciurel si autostrada Bucuresti-Pipesti, a declarat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, intr-un interviu acordat HotNews.ro.

15 ian. 2015, 08:35
Proiect de AMPLOARE în Bucureşti. Tunel de 14 km între Podul Ciurel şi autostrada A1

Edilul spune ca tunelul va avea o lungime cuprinsa intre 7,8 si 14 km, iar costurile vor fi doar putin mai mari fata de varianta la sol care implica foarte multi bani pentru exproprieri.

Cetatenii din zona pot sa stea linistiti. Am inteles ca se gandeau cu groaza ca intram cu exproprierile dupa ce trecem cu lucrarea de Sos. Virtutii. In conditiile in care cetatenii nu vor, cred ca este mai intelept sa procedam asa. Vom termina podul de la Ciurel. Anul acesta voi face si o alta licitatie ca sa fac un tunel ce ar putea avea o lungime cuprinsa intre 7,8 si 14 km, nici eu nu stiu ce lungime va avea. Acest tunel va porni de la Podul Ciurel si va ajunge la Autostrada A1. Problema cu lungimea tunelului este ca nu poti sa-l bagi pe roman, pe bucurestean, intr-un tunel de 14 km. Este o problema medicala. Acolo in tunel soferii pot face atacuri de panica, nu poti sa mergi cu copiii in masina 14 km prin tunel, nu sunt obisnuiti. Astfel o sa incercam sa il facem mai scurt si o sa iesim cu el din subteran acolo unde am de expropriat 3 mp dreapta si 3 mp pe stanga, din pamanturi, nu din case, si atunci nu se mai supara nimeni„, a declarat Oprescu.

CITEŞTE ŞI Autostrada Comarnic-Braşov: Şoferii vor plăti 7 lei pentru a parcurge tronsonul de drum