Proiect legislativ: Copiii care provin din familii sărace ar putea primi tichete sociale

Ministerul Educaţiei a lansat, în 2010, programul "Fiecare copil în grădiniţă", care stimulează părinţii să-şi aducă zilnic copiii la grădiniţă, oferindu-le tichet sociale condiţionate de prezenta zilnică a copiilor la grădiniţă. Ca urmare a efectelor benefice ale programului, acesta s-a concretizat într-o propunere legislativă, care a fost înscrisă pe ordinea de zi a plenului Senatului.

22 iun. 2015, 13:34
Proiect legislativ: Copiii care provin din familii sărace ar putea primi tichete sociale

Lansat de Asociaţia OvidiuRo (OvR) și Ministerul Educației, în 2010, Programul „Fiecare Copil în Grǎdiniţă” (FCG) stimulează părinții să-și aducă zilnic copiii la grădiniță oferindu-le tichete sociale condiționate de prezența zilnică a copiilor la grădiniță și de participarea părinților la o întâlnire lunară cu profesorii. Copiii se califică pentru FCG pe baza veniturilor familiei, condițiilor de trai și nivelului scăzut de educație al părinților.

Având în vedere efectele benefice ale acestui program pentru copii din familii cu o situaţie financiarǎ precarǎ, precum şi intenţia de extindere pe plan național cu impact în domeniul educației și al incluziunii sociale, deputatul PSD Ionuţ Savoiu a anunţat că susţine, alǎturi de Grupul PSD, împreunǎ cu ceilalţi colegi, propunerea legislativǎ privind acordarea unor beneficii sub formă de tichete sociale, în vederea creșterii accesului și prezenței în învățământul preșcolar a copiilor dezavantajaţi pentru adoptarea acesteia.

În data de 15 iunie a.c., aceastǎ propunere legislativă a fost înscrisă pe ordinea de zi a plenului Senatului, după ce Comisiile de specialitate din cadrul Senatului, Consiliul Legislativ și Consiliul Economic și Social au dat avize favorabile, urmând sǎ fie supusǎ spre dezbatere şi adoptare de cǎtre Senatul României ca primǎ Camerǎ sesizatǎ şi trimisǎ Camerei Deputaţilor în calitate de Camerǎ  decizionalǎ.

Odată promulgată, legea va permite autorităților administrației locale care doresc implementarea programului FCG să acorde tichete sociale în baza parteneriatelor dintre autoritățile locale și cele județene, respectiv municipale.

Citeşte şi: PROPUNERE a Ministerului Sănătăţii: Copiii NEVACCINAŢI ar putea să NU mai fie primiţi la şcoală sau grădiniţă