Lovitură pentru fumători: Proiect pentru interzicerea ţigărilor electronice

Publicat: Miercuri, 19 Septembrie 2018 11:52 // Actualizat: Miercuri, 19 Septembrie 2018 11:52 // Sursa: romaniatv.net

Un nou proiect de lege în Senat propune interzicerea țigărilor electronice în spațiul public, după modelul țigărilor clasice. Deja comisia de sănătate a luat în discuție proiectul. În opinia specialiştilor, ţigările electronice devin tot mai folosite inclusiv de adolescenţi.

Foto: caplimpede.ro

Cristian Ghica, senator USR: Această inițiativă a fost în Comisia de drepturile omului, acolo a primit aviz negativ, scrie digi24.ro. Comisia de sănătate nu s-a terminat, aștept și eu cu interes votul. Pare că se inclină tot către raport negativ.

Citeşte şi Cel mai prost hoţ văzut vreodată. A scos pistolul la vânzătoare şi a fugit din magazin cu pantalonii în vine VIDEO

-De ce primit negativ la drepturile omului?

-Eu cred că această lege are un puternic caracter preventiv și, din acest motiv, am spsus că e foarte important în primă fază să interzicem, de fapt nu să interzicem, ci să asimilăm țigările cu tutun încălzit și cele electronice celor obișnuite și să nu mai fie permis să se folosească în spații publice închise. Deci nu e vorba de interzicere, ci de asimilarea lor cu cele obișnuite. Dacă iese azi raportul la sănătate, inițiativa va merge la vot. Dar decizională este Camera Deputaților.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H