PROIECT. Programul "Primul loc de muncă". Facilităţi pentru angajatorii tinerilor absolvenţi

Publicat: Joi, 27 Iunie 2019 12:14 // Actualizat: Joi, 27 Iunie 2019 12:14 // Sursa: romaniatv.net

Parlamentarii vor dezbate un proiect de lege care instituie un program guvernamental de sprijinire a absolvenților, “Primul loc de muncă”. Actul normativ cuprinde facilități pentru angajatorii tinerilor absolvenţi, cu vârste cuprinse între 16 și 35 de ani, indiferent de nivelul şcolii absolvite.

Foto: psycologies.ro

"Începând cu 1 ianuarie 2020, programul naţional "Primul loc de muncă pentru tinerii absolvenţi" se adresează exclusiv absolvenţilor din învăţământul de stat, particular sau confesional acreditat sau autorizat din România şi care nu au mai avut niciodată un loc de muncă, în mod oficial, în baza unui contract individual de muncă", se arată în expunerea de motive a proiectului, potrivit legestart.ro.

Citeşte şi Portugalia oferă 6.500 de euro cetăţenilor care se întorc din străinătate să muncească acasă

Potrivit proiectului, angajatorul are dreptul de a deduce în integralitate cheltuiala salarială prilejuită de încheierea unui contract de muncă cu un tânăr absolvent, din impozitul pe profit sau impozitul pe venit datorat, angajatorul putând compensa cheltuiala salarială şi cu o creanţă pe care o deţine în relaţia cu autorităţile statului, până la concurenţa totală a sumelor.

De asemenea, firmele vor fi scutite de impozit pe salarii, pentru o perioadă de 24 de luni de la data încheierii contractului de muncă, în vedere asigurării unor venituri salariale stimulative pentru tinerii angajaţi

Angajatorii care nu îndeplinesc obiectivele programului şi încetează raporturile de muncă cu tinerii înaintea termenelor prevăzute de lege vor fi obligați să restituie statului român toate facilitățile acordate.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
angajatori facilitati angajatori locuri de munca programul primul loc de munca
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H