Proiectele privind rachetele HIMARS şi corvetele multifuncţionale, în şedinţa de Guvern

Publicat: Joi, 15 Februarie 2018 08:56 // Actualizat: Joi, 15 Februarie 2018 08:56 // Sursa: romaniatv.net

Proiectul de lege pentru achiziţionarea sistemelor de rachete HIMARS şi hotărârea referitoare la corvetele multifuncţionale vor fi aprobate în şedinţa de joi a Guvernului.

Foto: gov.ro

Şedinţa de Guvern este programată de la ora 12.00.Ministrul Apărării, Mihai Fifor, spunea că în şedinţa Guvernului au urma să fie aprobate proiectul de lege pentru achiziţionarea sistemelor de rachete HIMARS şi hotărârea referitoare la corvetele multifuncţionale.

"Proiectul de lege pentru achiziţionarea rachetelor HIMARS joi va fi în şedinţa de guvern şi se va aproba. O să facem plata până la 28 februarie pentru primul sistem de rachete HIMARS, în valoare de aproape un miliard de dolari. (...) Joi, în şedinţa de guvern, vom aproba şi hotărârea privind cele patru corvete multifuncţionale", a declarat, luni, la Antena 3, ministrul Apărării.

El a reluat afirmaţiile potrivit cărora aceste corvete vor fi construite într-un şantier naval din România, iar cu offsetul provenit de la acestea vor fi modernizate celor două fregate aflate în dotarea Marinei române.

Achiziţia sistemului HIMARS face parte dintre cele opt programe de înzestrare prevăzute în Planul de înzestrare a Armatei României 2017-2026, pentru care Parlamentul României a transmis, în luna mai 2017, aprobarea prealabilă de iniţiere a procedurilor de atribuire a contractelor aferente.

HIMARS este unul dintre cele mai fiabile sisteme de sprijin de luptă testate şi utilizate în misiuni reale de Forţele Terestre şi Corpul de Infanterie Marină ale SUA şi oferă o capacitate de luptă superioară, asigurând structurilor militare un avantaj substanţial, oferind comandanţilor opţiuni pentru succesul misiunii în operaţiile specifice. Rata de fiabilitate HIMARS şi gradul de interoperabilitate între forţele SUA şi Aliate reduc costurile finale operaţionale şi de întreţinere.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
corvete multirol Guvern HIMARS sedinta de guvern
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H