Proiecţie specială la TIFF: Filmul „Poziţia copilului”a fost accesibilizat pentru NEVĂZĂTORI

Filmul "Poziţia copilului", câştigător al trofeului "Ursul de aur", va avea o proiecţie specială în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, miercuri, la ora 17.00, la cinematograful Arta din Cluj-Napoca, pelicula fiind accesibilizată pentru nevăzători de Fundaţia Cartea Călătoare.

04 iun. 2013, 20:30
Proiecţie specială la TIFF: Filmul „Poziţia copilului”a fost accesibilizat pentru NEVĂZĂTORI

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Fundaţia Cartea Călătoare, filmul „Poziţia copilului” a fost accesibilizat pentru nevăzători de Fundaţia Cartea Călătoare, care a introdus în pauzele dintre replicile actorilor explicaţii referitoare la decoruri, costume şi mimică, potrivit Mediafax.

Citeşte şi „Poziţia copilului”, de Călin Peter Netzer, cel mai de succes film românesc din ultimul deceniu

Filmul poate fi vizionat şi de către publicul larg. Nevăzătorii vor asculta în căşti explicaţiile suplimentare importante pentru înţelegerea cu adevărat a filmului. La eveniment va participa actriţa Luminiţa Gheorghiu, care deţine rolul principal în film.

Această proiecţie reprezintă o oportunitate pentru persoanele cu deficienţe de vedere de a se bucura de un film în condiţii normale, mergând la cinematograf, dar şi o şansă de informare, conştientizare şi sensibilizare a opiniei publice cu privire la problematica nevăzătorilor„, se arată în comunicat.

Fundaţia Cartea Călătoare a participat în anii 2009, 2010 şi 2012 la Festivalul Internaţional de Film Transilvania cu trei proiecţii speciale destinate persoanelor cu deficienţe de vedere. Pentru prima dată în România, nevăzătorii au avut şansa de a urmări un film în cinematograf, în condiţii similare de accesibilitate cu orice altă persoană din societate.

Citeşte şi Regizorul Călin Netzer, decorat de preşedintele Traian Băsescu

Proiecţa variantei accesibilizate a filmului „Poziţia Copilului” va avea loc miercuri, de la ora 17.00, la cinematograful Arta din Cluj-Napoca. Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR). TIFF Cluj are loc până în 9 iunie, TIFF Sibiu între 19 şi 23 iunie, iar TIFF Bucureşti, între 11 şi 17 iunie, la Grand Cinema Digiplex Băneasa.