Proiectil exploziv în stare de funcţionare, găsit în curtea unui liceu din Reşiţa

Un proiectil exploziv din al Doilea Război Mondial, în stare de funcţionare, a fost găsit, joi, în curtea Colegiului Naţional "Mircea Eliade" din Reşiţa, în care învaţă sute de elevi.

11 mai 2017, 08:04
Proiectil exploziv în stare de funcţionare, găsit în curtea unui liceu din Reşiţa

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Caraş-Severin, Elena Tarla, a declarat, pentru Mediafax, că proiectilor neexplodat avea calibrul de 76 de milimetri şi a fost ridicat de către o echipă pirotehnică pentru a-l transporta la un poligon, unde va fi distrus.

„A fost găsit un proiectil exploziv de calibru 76 de milimetri în curtea Colegiului, lângă corpul B, de către o persoană în momentul în care efectua nişte lucrări pentru reînnoirea unor conducte de alimentare cu apă. S-a sunat la 112 şi colegii mei, echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa s-a deplasat acolo să ridice proiectilul respectiv”, a afirmat Elena Tarla.

Proiectilul exploziv, în stare de funcţionare, se afla la aproximativ jumătate de metru sub pământ, lângă cel mai mare corp al unităţii de învăţământ, în care învaţă sute de elevi. Cel mai probabil, proiectilul a ajuns acolo în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Citeşte şi Proiectil exploziv din Al Doilea Război Mondial, găsit într-o gospodărie din judeţul Botoşani


loading...