Proiectul de lege privind demnitatea, al lui Liviu Dragnea, retrimis la Comisia juridică

Plenul Camerei Deputaților a decis, miercuri, retrimiterea la Comisia juridică pentru trei săptămâni a proiectului de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup, inițiat de liderul PSD, Liviu Dragnea.

24 feb. 2016, 13:22
Proiectul de lege privind demnitatea, al lui Liviu Dragnea, retrimis la Comisia juridică

Proiectul de lege initiat de Liviu Dragnea, cunoscut si ca „legea defaimarii sociale” inainte ca textul sa fie modificat substantial, a fost retrimis pentru noi modificari la Comisia juridică din cadrul Camerei Deputatilor, potrivit Agerpres.

Proiectul de lege a fost supus saptamana trecuta la vot final in plenul Camerei Deputatilor si a fost respins pentru ca nu a intrunit numarul suficient de voturi „pentru”. Ulterior insa, Dragnea si PSD au reclamat nereguli la sistemul de vot electronic si dupa o serie de dezbateri s-a decis ca legile votate in acea zi sa fie repuse, miercuri, pe lista de vot final.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri ca raportul rezultat in urma anchetei administrative nu ii da dreptate lui Dragnea, cel care acuza o interventie „criminala” asupra sistemului electronic de vot.

Legea lui Dragnea, cunoscuta ca „legea defaimarii”, a starnit controverse, insa in final a fost modificata substantial de catre initiator. Astfel, conceptul de „defaimare sociala” a fost eliminat cu totul, la fel si sanctiunile si amenzile. Dragnea a dorit modificarea titlului legii, care se va numi „Legea privind asigurarea tolerantei fata de diferentele de grup”.