Legea defăimării sociale, retrimisă la comisii pentru o zi. Liberalii vor raport de respingere

Proiectul de lege privind promovarea demnității umane și toleranței față de diferențele de grup a fost retrimis, pentru o zi, de plenul Camerei Deputaților, la comisiile de specialitate "pentru repararea unei erori materiale", iar liberalii au anunțat că vor cere raport de respingere pentru acesta.

15 feb. 2016, 15:33
Legea defăimării sociale, retrimisă la comisii pentru o zi. Liberalii vor raport de respingere

„Solicit ca pentru repararea unei erori materiale, proiectul să fie retrimis la comisie pentru o zi”, a transmis liderul grupului PSD de la Cameră, Florin Pâslaru.

Citeşte şi: Alina Gorghiu: Dragnea dă înapoi, deşi trei zile a ţinut stindardul defăimării sus. PNL va vota împotrivă

Deputatul PNL Gabriel Andronache a precizat că liberalii vor vota pentru retrimiterea la comisie a proiectului, dar „nu pentru repararea unei erori materiale, ci din alte motive, adică pentru a solicita comisiei întocmirea unui raport de respingere”.

„Prevederile pe care le conține acest proiect de lege sunt, oricum, mai grave decât par la prima vedere. Defăimarea socială conținută în textul acestei inițiative este sancționată nu numai pentru fapte sau afirmații realizate de o persoană în spațiul public, ci și pentru faptul de a face astfel de afirmații în spațiul privat, neexistând nicio diferențiere legală cu privire la locul în care se produce fapta sau unde se face afirmația. Prevederile din acest proiect afectează foarte grav drepturile și libertățile cetățenilor”, a afirmat el.