Proiectul de securizare a spaţiului informaţional, în Parlament. Plahotniuc: Nu vor fi închise canale TV, va fi eliminată propaganda

Partidul Democrat a înregistrat în Parlamentul Republicii Moldova un proiect de Lege ce ține de securizarea spațiului informațional din țara noastră. Proiectul prevede interzicerea programelor de știri, a emisiunilor politice și a celor cu caracter militar produse în afara țării, în special Federația Rusă.

13 iun. 2017, 10:25
Proiectul de securizare a spaţiului informaţional, în Parlament. Plahotniuc: Nu vor fi închise canale TV, va fi eliminată propaganda

E vorba de apărare ţării de propagandă străină. Republica Moldova este vulnerabilă. Mă refer la canale TV din Federaţia Rusă. Foarte des acest conţinut are elemente grave de defăimare la adresa tării noastre sau a parteneri lor noștri din UE și SUA. Sunt informații false, volum uriaș și bine ambalat. S-a vorbit dese ori de combaterea propagandei. Este timpul să clarificăm acest lucru şi să arătăm dacă avem voinţă sau nu să ne securizăm spațiul țării.

Desigur urmează să discutăm cu colegii din coaliţie și urmează ca cei care vor să păstreze actuala stare de lucruri să-și asume responsabilitate. Ca să nu existe speculaţii, această iniţiativă va avea efect asupra tuturor televiziunilor care retransmit informaţii din exterior. Iniţiativă nu prevede închiderea unor televiziuni retransmise, ea prevede eliminarea programelor informative. Se vor păstra toate canalele”, a declarat liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Potrivit Președintelui Parlamentului Andrian Candu, proiectul de Lege înregistrat prevede sancțiuni drastice pentru canalele care fac retransmisie și nu se vor spune legislației. Candu afirmă că pentru încălcarea legislației se vor aplica amenzi destul de mari, până la retrageri de licență.