Proprietarii Castelului Bran ar putea primi o amendă de până la 100.000 de lei dacă nu repară unul dintre ziduri

Publicat: Joi, 31 Martie 2016 18:20 // Actualizat: Joi, 31 Martie 2016 18:20 // Sursa: romaniatv.net

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor, a declarat joi, într-o conferință de presă, că administratorii Castelului Bran sunt pasibili de amendă dacă nu repară unul dintre zidurile fortificației, de pe care a căzut tencuiala și se vede cărămida din secolul al XVII-lea.

"Pe latura dinspre Moeciu a Castelului Bran a căzut tencuiala și se vede deja cărămida din secolul al XVII-lea. Împreună cu arhitectul șef am trimis o adresă la Ministerul Culturii și una la proprietarul Castelului. Proprietarul ne-a dat răspuns că a făcut investiții de mai multe milioane de euro în ultimii ani la Castelul Bran. Am mai făcut încă o adresă, la care așteptăm un răspuns concret, referitor la reparația pe care trebuie să o facă la zidul unde au apărut problemele. Următorul pas va fi o amendă", a afirmat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, potrivit Agerpres.

Având în vedere că este vorba despre un monument de interes național de categorie A, amenda poate ajunge și la 100.000 de lei, a mai spus Adrian Gabor.

Castelul Bran a fost vizitat anul trecut de 630.206 vizitatori, veniturile totale aferente fiind de 16.418.918 lei, în creștere cu 31,39% comparativ cu anul 2014, au precizat pentru AGERPRES administratorii Castelului.

Citeşte şi Muzeul Naţional Bran rămâne deschis cel puţin până la sfârşitul anului

 
loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amendă castelul Bran proprietari bran ziduri castelul bran
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
31 mar 21:11
...pasibili de amendă dacă nu repară unul dintre zidurile fortificației, de pe care a căzut tencuiala și se vede cărămida din Citește mai departe… ...
31 mar 18:38
... Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor, a declarat joi, într-o...
31 mar 18:38
...pasibili de amendă dacă nu repară unul dintre zidurile fortificației, de pe care a căzut tencuiala și se vede cărămida din Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8750
RON
25 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H