Proprietarii de drone ar putea fi obligaţi să-şi înmatriculeze aparatele lor

Autorităţile de reglementare din SUA au propus joi să oblige proprietarii de drone să-şi echipeze aparatele cu plăcuţe de înmatriculare pentru a garanta mai bine securitatea spaţiului aerian, potrivit Agerpres.

27 dec. 2019, 07:29
Proprietarii de drone ar putea fi obligaţi să-şi înmatriculeze aparatele lor

Agenţia americană a aviaţiei (FAA) şi alte agenţii federale intenţionează să identifice astfel mai uşor posibilele ameninţări şi să acţioneze în consecinţă.

Ele doresc în special să împiedice activităţile de contrabandă, de livrare a drogurilor ilegale sau a substanţelor periculoase, de spionaj sau de încălcare a vieţii private.

Propunerea, care se referă la toate dronele private de cel puţin 250 de grame, se află în faza de evaluare timp de 60 de zile înainte de a fi adoptată, potrivit stiripesurse.ro.

Circa 1,5 milioane de drone şi 160.000 de piloţi la distanţă s-au declarat până în prezent la FAA.

Mai mulţi giganţi din domeniul tehnologiei ca Alphabet, compania-mamă a Google, şi Amazon, precum şi numeroase start-upuri utilizează drone pentru a livra alimente, medicamente şi alte produse.

DJI, un mare fabricant chinez de drone, a salutat decizia americană, apreciind că tehnologiile de identificare la distanţă vor permite utilizări mai complexe a aparatelor.