Proprietarul turnurilor WTC vrea compensaţii suplimentare pentru atacurile din 11 septembrie 2001

Publicat: Miercuri, 17 Iulie 2013 10:36 // Actualizat: Miercuri, 17 Iulie 2013 10:36 // Sursa: RTV.net

Un judecător urmează să decidă săptămâna aceasta dacă proprietarul turnurilor World Trade Center din New York poate să ceară o compensaţie unor companii aeriene ale căror avioane au lovit cele două structuri pe 11 septembrie 2001.

Societatea World Trade Center Properties a primit patru miliarde de dolari din partea asigurătorilor săi şi intenţionează să dea în judecată United Airlines şi American Airlines. Însă avocaţi ai celor două companii argumentează că asigurătorii World Trade Center Properties s-au ocupat deja de compensaţii de care societatea vrea să beneficieze din partea United Airlines şi American Airlines, informează Mediafax, citând AFP.

Judecătorul Alvin Hellerstein urmează să stabilească dacă vina ce poate fi imputabilă celor două companii aeriene ţine de altă categorie decât cea pentru care World Trade Center Properties a fost deja indemnizată, informează Mediafax.

Citeşte şi: Donna Summer a prevăzut atentatele de la WTC şi a făcut cancer din cauza norului toxic

Dacă va aprecia că aşa stau lucrurile, Larry Silverstein, proprietarul World Trade Center Properties, va fi nevoit să dovedească responsabilitatea companiilor aeriene în deturnarea avioanelor acestora pe 11 septembrie 2001.

O asemenea procedură ar însemna studierea din nou, în totalitate, a sistemului aerian de securitate în cazul atentatelor teroriste care s-au soldat cu moartea a 2.753 de persoane la New York.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 iul 11:00
Votează email 0 email
...aerian de securitate în cazul atentatelor teroriste care s-au soldat cu moartea a 2.753 de persoane la New York. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
17 iul 10:40
Votează email 0 email
...de securitate în cazul atentatelor teroriste care s-au soldat cu moartea a 2.753 de persoane la New York. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
1
EUR
4.7790
RON
24 Jan
noapte -3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H