Propunere concretă a Rusiei pentru rezolvarea crizei din Siria

Rusia a prezentat Statelor Unite ale Americii 'o propunere concretă' privind soluționarea crizei siriene, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat cotidianului popular Moskovski komsomoleț, citat miercuri de RIA Novosti, informează Agerpres.

10 feb. 2016, 09:56
Propunere concretă a Rusiei pentru rezolvarea crizei din Siria

‘Suntem în contact cu Washingtonul și i-am propus o schemă absolut concretă pe care ei (americanii) acum o studiază’, a afirmat Lavrov, adăugând că nu poate dezvălui detalii ale acestui plan rusesc, dar că el nu implică demisia imediată a președintelui Bashar al-Assad pentru care pledează SUA și aliații lor din regiune.

Ministrul rus a mai spus că speră ca să nu dureze prea mult examinarea inițiativei ruse de către Washington, deoarece propunerile făcute sunt extrem de simple. Acest plan rusesc include între altele și o încetare a focului în Siria asupra căreia insistă Statele Unite, a indicat Serghei Lavrov, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Donald Tusk: Bombardamentele Rusiei în Siria agravează o situaţie deja rea

Secretarul de stat american, John Kerry, i-a cerut din nou marți Rusiei ”o încetare a focului imediată’ în Siria, înainte de întâlnirea cu Lavrov la 11 februarie, când este prevăzută o reuniune a Grupului internațional de sprijin pentru Siria (ISSG), înainte de Conferința pentru Securitate de la Munchen (12-14 februarie).