Propunere insolită: O insulă din Canada se oferă să îi primească pe opozanţii lui Donald Trump GALERIE FOTO

O insulă canadiană le propune opozanţilor americani care nu îl agrează pe Donald Trump să se refugieze în Cape-Breton în cazul în care miliardarul american, aflat în cursa pentru învestitura republicană la Casa Albă, va fi ales până la urmă preşedinte la Casa Albă, în noiembrie.

25 feb. 2016, 08:17

Un site pe Internet realizat de un animator de radio îi încurajează pe americani să de instaleze pe insula Cape-Breton din provicia canadiană Noua Scoţie, aflată la 400 de kilometri de frontiera cu SUA, dacă Donald Trump va câştiga alegerile prezidenţiale.

www.cbiftrumpwins.com le mai propune celor care ar dori să opteze pentru această variantă şi un link pentru accesarea unui birou de turism din insulă, prezentând locuinţe disponibile, precum şi accesul la sistemul de sănătate universal din Canada – aluzie la discursurile scandaloase ale magnatului imobiliar care se luptă să ajungă preşedinte la Casa Albă. „Nu aşteptaţi ca Donald Trump să fie ales preşedinte pentru a vă găsi un alt loc în care să trăiţi! Începeţi de astăzi, iar în ziua scrutinului, nu veţi avea de altceva de făcut decât să luaţi autobuzul şi să începeţi o nouă viaţă în Cape-Breton, acolo unde femeile pot avorta, musulmanii se pot deplasa liberi şi unde pereţii servesc numai ca suport de susţinere a acoperişului caselor”, scrie pe site.

Citeşte şi Alegeri primare SUA: Donald Trump câştigă primarele republicane în Nevada

„Noi nu facem discriminări pe baza apartenenţei politice. Toată lumea este binevenită”, a afirmat Mary Tulle, şefa insulei turistice, invocând legăturile comerciale şi genealogice istorice cu Statele Unite. Site-ul a primit deja 300.000 de vizualizări în numai o săptămână, adică „mai mult decât (a primit) pe parcursul anului trecut”, precum şi 5.000 de cereri de informaţii specifice, din partea americanilor interesaţi, despre insulă” mai precizează Tulle.

Un alt site, www.americabutbetter.com, a lansat un apel pentru „a vota Canada la Preşedinţia Statelor Unite”.