PROIECT-ŞOC de LEGE. Pedeapsă cu ÎNCHISOARE pentru studenţii care trişează la EXAMENE

Studentii care triseaza la examene sau care folosesc metode frauduloase pentru redactarea lucrarilor academice risca doi ani de inchisoare sau amenzi de sute de mii de dolari, prevede un proiect de lege propus de ministrul australian al Educatiei, Dan Tehan.

07 apr. 2019, 12:37
PROIECT-ŞOC de LEGE. Pedeapsă cu ÎNCHISOARE pentru studenţii care trişează la EXAMENE

Potrivit legii pe care Dan Tehan intentioneaza sa o introduca, si cei care ii ajuta pe studenti sa insele risca sanctiuni drastice, de la amenzi de pana la 210.000 dolari la pana la doi ani de inchisoare, relateaza The Guardian.

Propunerea vine in contextul in care numarul cazurilor in care studentii apeleaza la servicii online de redactare a lucrarilor academice contra-cost a crescut in ultimii ani in Australia.

Un sondaj recent arata ca aproape 70% dintre cadrele universitare din Australia suspecteaza ca studentii lor triseaza sau isi comanda lucrarile de pe site-uri care ofera astfel de servicii.

„Nu este corect ca studentii care fac toata munca singuri, care studiaza din greu, sa se confrunte cu concurenta din partea celor care folosesc servicii online de fraudare”, a spus Dan Tehan.