Propunerea AUR de introducere a orelor de tradiţii în şcoli, făcută praf de alegători. „Ce rea e UE asta, ne-am pierdut adevăratele moşteniri. De acum şi femeile cică au drepturi, nu mai poţi să faci box cu ele”

AUR a depus la parlament un proiect de lege prin care forţează introducerea în programa şcolară a unei noi materii, "Cultură și Tradiții Românești". Propunerea a fost primită însă cu scepticism, iar în mediul online nu au întârziat să apară glume pe seama ei.

22 oct. 2022, 12:00
Propunerea AUR de introducere a orelor de tradiţii în şcoli, făcută praf de alegători. „Ce rea e UE asta, ne-am pierdut adevăratele moşteniri. De acum şi femeile cică au drepturi, nu mai poţi să faci box cu ele”

„Observând că anumite direcții trasate de către Uniunea Europeană au ca efect suprimarea și pierderea identității fiecărui stat, este necesar ca autoritățile competente să ia toate măsurile care se impun, în așa fel încât tradiția și cultura să dăinuie indiferent de schimbările cu care poporul român se confruntă”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege depus de parlamentarii AUR.

„Populația trece printr-o emancipare, care îndepărtează adulții și copiii de tradițiile și cultura românească, situație care ne duce către marginea prăpastiei, semnificând pierderea identității și patrimoniului tradițional românesc.

Pe lângă creațiile populare (doine, balade, basme și legende, proverbe și zicători sau poezii), cultura tradițională românească mai cuprinde și arta meșteșugărească, cea care presupune ceramica, obiectele din lemn, țesăturile, broderiile și, nu în ultimul rând, bucătăria tipic românească, atât de apreciată de fiecare turist care ne trece granița”, îşi justifică partidul lui George Simion prpunerea legislativă.

Citeşte şi George Simion (AUR) a răbufnit după majorarea taxelor: „Este infracţiune împotriva românilor”

Reacţia publică nu este însă tocmai cea aşteptată. „De acord. Generatia care termina clasa XII-a sa danseze „calusarii” la sfarsit de an.

Decembrie: cum se taie porcul
Ianuarie: bataie cu ghioaca
Martie: cum sa nu dai o avere pe martisoare
Aprilie: cum sa asculti slujba de Inviere fara sa adormi
Mai: pregatirea gratarelor, cum se prepara micii
Octombrie: bun e vinul ghiurghiuliu”, este unul dintre comentariile din mediul online.

Ce rea e UE asta, ne-am pierdut adevaratele traditii nationale –  bataia de la Ruginoasa de pe 31 decembrie e oprita de Jandarmerie, de acum si femeile cica au drepturi si nu mai poti sa faci box cu ele, cine mai merge cu Steaua ca acum se numeste FCSB, samd„, mai scrie un alt utilizator.

Citeşte şi AUR a depus la Senat proiectul legislativ privind reintroducerea uniformelor în școli și licee

Un alt cetăţean devine ceva mai agresiv când aude o astfel de propunere. „Ce anume reprezinta identitatea nationala? Să ragi ca vita, de peste drum, cât sa te audă jumatate de cartier? Să hăhăi ca animalul în casă că tu esti proprietar şi restul din bloc trebuie să înţeleagă? Pe oriunde calci sa lasi jeg în urma ta si daca se poate sa distrugi câte ceva? Să-ţi urle muzica să-ţi ştie toată lumea gusturile muzicale? Să-ţi bati nevasta si copii? Să nu respecti nici o regul, că regulile sunt pentru prosti? Să faci orice iti sta in puteri sa mai furi cate ceva? Daca astea-s, nu am pierdut nici o identitate nationala de cand am intrat in UE. ba din contra, s-a consolidat„, scrie acesta.

„AUR is face jocul ei, adica trebuie sa livreze ceva pentru electoratul sau, ca sa se vada ca inca exista partidul. Ca le iese ceva, ca nu, nici nu conteaza. Daca le iese, electoratul e mandru de realizare, daca nu le iese, pot da vina pe dusmanii lor, deci electoratul lor tot e intretinut cu retorica lor”, concluzionează alt alegător.