Propunerea CNA de interzicere a spotului eMag a picat la vot: „Nu pot spune că nu există încălcări, când, de fapt, există”

Clipul eMag cu Mihail Șora a ajuns la CNA. Forul audiovizual a analizat spotul eMag, realizat de Papaya Advertising, care a inflamat spațiul public și care a adus și o serie de reclamații la CNA. CNA a decis că reclama emag nu are elemente de încălcare a legislației.

30 oct. 2019, 08:33
Propunerea CNA de interzicere a spotului eMag a picat la vot: „Nu pot spune că nu există încălcări, când, de fapt, există”

Monica Gubernat, președintele CNA, a cerut intrarea în legalitatea a spotului pentru încălcarea legislației privind informarea corectă. Cu alte cuvinte, oprirea spotului în varianta actuală.

Cum a explicat șefa CNA propunerea? Cu citate din reclamațiile primite de la petenți.

„Eu voi propune o decizie de intrare în legalitate pe art 93, privind informare corectă. Chit că va fi un vot, al meu, eu nu le pot răspunde acestor oameni că nu există încălcări, când, de fapt, există, din punctul meu de vedere”, a explicat șefa CNA.

Propunerea de intrare în legalitate a spotului a avut doar două voturi „pentru”, Monica Gubernat și Ramona Sorescu. Ceilalți membri au fost împotrivă: Dorina Rusu, Ramona Sorescu, Alex Kocsis, Orsolya Borsos, Nicolaie Bălașa, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu și Răsvan Popescu.

Dorina Rusu, membru CNA:

De când a apărut spotul acesta au fost atâtea dezbateri în spațiul public, drept să spun că am citit cam tot ce s-a discutat. Mi se pare cumva asimptomatic ca acum la 30 de ani de la Revoluție să discutăm în asemenea fel despre un spot comercial despre libertate. Cred că am ajuns să discutăm despre un spot pentru că nu a existat în România o dezbatere reală despre comunism, despre efectele lui. Nu asta este tema. Dar cred că aceasta este unul dintre motivele pentru care în jurul unui spot este o dezbatere atât de intensă.

Mai multe amănunte pe paginademedia.ro.