Prorector al Universităţii Ovidius din Constanţa, urmărit penal de DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale faţă de Gabriela Stanciu, prorector al Universităţii Ovidius din Constanţa, care în prezent exercită atribuţiile de rector, pentru luare de mită şi de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

05 sept. 2013, 13:23
Prorector al Universităţii Ovidius din Constanţa, urmărit penal de DNA

El a fost pus sub acuzare în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie reţinute în sarcina rectorului Universităţii „Ovidius” din Constanţa, informează Agerpres.

Tot în dosar s-a început urmărirea penală faţă de Lucica Toader, persoană fără calitate specială, pentru dare de mită.

Din rezoluţia de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în luna iulie 2012, învinuita Gabriela Stanciu, în calitate de prorector, a primit suma de 1.500 de euro de la Lucica Toader pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi pentru a-i pune la dispoziţie subiectele şi răspunsurile corecte la examenul de admitere la Facultatea de Farmacie.

„Concret, în schimbul banilor, învinuita Stanciu a pus la dispoziţia acesteia, anterior examenului, subiectele de concurs selectate la disciplina chimie, iar pentru disciplina biologie, răspunsurile corecte pentru fiecare din cele 50 de întrebări. În urma remiterii celor 1.500 de euro, primirii subiectelor şi răspunsurilor de concurs, fiica învinuitei Toader a fost admisă pe locuri cu taxă la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa”, se arată într-un comunicat al DNA.

În cauză s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile faţă de Gabriela Stanciu, precum şi obligaţia de a nu exercita funcţia de prorector.


loading...
Partenerii noștri