Prostituatele dintr-un oraş brazilian au intrat în grevă. Lucrătoarele sexuale cer să fie vaccinate cu prioritate

Lucrătoarele sexuale din Belo Horizonte, oraş din sud-estul Braziliei, au început o grevă simbolică, organizând manifestaţii pentru a cere să fie incluse în grupurile de populaţie care trebuie vaccinate cu prioritate împotriva COVID-19

08 apr. 2021, 23:26
Prostituatele dintr-un oraş brazilian au intrat în grevă. Lucrătoarele sexuale cer să fie vaccinate cu prioritate

Prostituatele, reprezentate de preşedinta Asociaţiei Prostituatelor din Minas Gerais, a declarat că femeile care oferă servicii sexuale se află în prima linie şi fac economia să meargă, astfel încât consideră că ar trebui să fie printre categoriile profesionale considerate esenţiale.

„Suntem în prima linie, ţinem economia şi ne asumăm riscuri. Trebuie să fim vaccinate”, a declarat la începutul săptămânii, pentru agenţia franceză de presă, Cida Vieira, preşedinta Asociaţiei Prostituatelor din Minas Gerais, conform Agerpres.

Potrivit acesteia, peste 2.000 de prostituate au aderat la mişcarea de protest în acest stat brazilian care are drept capitală oraşul Belo Horizonte.

Femeile explică faptul că li s-au degradat puternic condiţiile de muncă din cauza închiderii hotelurilor, unde obişnuiau să îşi primească clienţii.

„Trebuie să facem parte din grupurile prioritare (pentru vaccinare) pentru că intrăm în contact cu tot felul de persoane, riscându-ne viaţa”, spune Lucimara Costa, care a manifestat luni alături de Cida Vieira pe una din străzile din centrul oraşului Belo Horizonte, unde afacerile considerate ca nefiind esenţiale au fost închise la ordinul primăriei.

Prostituatele cer acelaşi statut ca medicii, poliţiştii şi profesorii

Profesorii şi poliţiştii au fost incluşi recent în grupurile prioritare de vaccinare în unele state din Brazilia, la fel ca personalul medical, persoanele în vârstă şi indigenii.

Ca întreaga Brazilie, statul Minas Gerais a fost lovit de al doilea val de contaminări cu coronavirus, chiar dacă rata de mortalitate este una dintre cele mai scăzute din ţară, de 121 la 100.000, faţă de media naţională de 158.

În Brazilia, ţară de 212 milioane de locuitori, aproape 337.000 de persoane au murit din cauza virusului.

În total, 25.713 persoane au murit de COVID-19 în acest stat din sud-estul ţării, al doilea în funcţie de populaţie, după Sao Paulo

Conform datelor furnizate marţi de Ministerul Sănătăţii, Brazilia a depăşit pragul de 4.000 de decese zilnice legate de COVID-19.

Citeşte şi: Carnagiu în SUA. Un fost star din NFL A ucis cinci persoane, între care un medic cunoscut și doi minori


loading...