Protecţia Copilului cere instanţei ca olimpicul bătut de mamă să rămână în grija părinţilor

Elevul olimpic din Târgu-Jiu care a fost bătut de mama lui, medic stomatolog la Centrul Medical Judeţean Gorj al MAI, pentru că a refuzat să participe la un concurs şcolar va rămâne în continuare în grija părinţilor, aceasta fiind solicitarea reprezentanţilor DGASPC către instanţă.

23 mai 2017, 14:21
Protecţia Copilului cere instanţei ca olimpicul bătut de mamă să rămână în grija părinţilor

Pe lângă încetarea măsurii de plasament în regim de urgenţă, DGASPC Gorj va solicita instanţei, marţi, includerea copilului şi a mamei într-un program de consiliere psihologică, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj, Corina Drăgan, a declarat că instituţia a decis ca minorul de 13 ani, agresat de mamă pentru că a refuzat să participe la un concurs şcolar, să rămână în grija ambilor părinţi.

„Propunerea noastră va fi de încetare a măsurii de plasament în regim de urgenţă, dispusă pe cale de ordononanţă preşedinţială, includerea copilului şi a mamei într-un program de consiliere psihologică şi monitorizarea cazului pe o perioadă de şase luni. Tatăl va rămâne alături de copil, în domiciliul copilului din Târgu-Jiu. Şi-a asumat deja acest lucru printr-o declaraţie. Cu această propunere vom merge la instanţă, la Tribunalul Gorj vom depune dosarul”, a declarat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Copilul premiant bătut de mamă va fi dat în grija tatălui. Pe numele mamei s-a deschis dosar penal

O decizie definitivă în acest caz urmează să fie luată de judecătorii de la Tribunalul Gorj.

Băiatul de 13 ani a ajuns, joi, la Unitatea de Primiri Urgenţe din Târgu-Jiu, după ce a fost bătut de mama sa, deoarece a refuzat să participe la un concurs şcolar. Vineri, judecătorii de la Tribunalul Gorj au dispus, pe o perioadă de cinci zile, plasament în regim de urgenţă, prin ordonanţă preşedinţială, însă elevul a dorit să rămână acasă.

Mama elevului de la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu este medic stomatolog la Centrul Medical Judeţean Gorj al Ministerului Afacerilor Interne. Aceasta este cercetată de poliţişti pentru violenţă în familie, după ce şi-a bătut copilul în scara blocului.

La rândul său, tatăl băiatului declara susţine că nu este divorţat, aşa cum s-a crezut, ci locuieşte la Bucureşti în interes de serviciu. Acesta era nemulţumit de ancheta desfăşurată de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj care nu l-au întrebat nimic, decăzându-l din drepturile părinteşti.

Vecinii familiei susţineau că certurile dintre mamă şi fiul său sunt la ordinea zilei, din cauza rezultatelor şcolare, deşi copilul este olimpic la mai multe materii.