Protest al lucrătorilor poştali în Piaţa Victoriei. Angajaţii Poştei Române sunt nemulţumiţi de salariile scăzute şi de condiţiile de lucru

Un nou protest în fața Guvernului! De această dată poștașii au ieșit în stradă în Piaţa Victoriei, nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă.

14 mai 2022, 11:14
Protest al lucrătorilor poştali în Piaţa Victoriei. Angajaţii Poştei Române sunt nemulţumiţi de salariile scăzute şi de condiţiile de lucru

Angajaţi ai Poştei România protestează, sâmbătă dimineaţă, în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi că salariul net lunar este sub 1.700 de lei pentru aproape 80% din întreg personalul, adică peste 17.000 de angajaţi. Protestul este organizat de Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) cu sprijinul Blocului Naţional Sindical (BNS).

De asemenea, protestatarii sunt nemulţumiţi de refuzul directorului general de a accepta orice negociere referitoare la majorări salariale pentru angajaţi.

Totodată, ei mai acuză iminenţa pierderii unui număr semnificativ de locuri de muncă din rândul agenţilor poştali, al factorilor, oficiantelor, diriginţilor, lucrătorilor din tranzite în urma introducerii unor posibile automatizări, dar şi în lipsa abordării unor noi linii de business, scrie news.ro.

Citeşte şi: Probleme cu salariile bugetarilor! Sute de mii de oameni NU au fost plătiţi. Când li s-a promis că îşi vor primi banii

Lucrătorii poştali mai acuză şi iniţiativele conducerii de a elimina din contractul colectiv de muncă articolele prin care sunt protejate locurile de muncă şi drepturile salariaţilor, dar şi încercarea directorului general de a induce în eroare salariaţii şi de a evita mijloacele de dialog social prevăzute de lege.

Citeşte şi: Care sunt categoriile de români ce vor primi tichetele de masă pe card în 2022

Lipsa uniformelor, a echipamentelor de muncă şi protecţie, precum şi condiţiile improprii de muncă în spaţiile în care muncesc cea mai mare parte a angajaţilor şi în care sunt primiţi clienţii Poştei Române, foarte multe unităţi fiind cu igrasie, fără căldură pe timp de iarnă sau aerisire pe timp de vară, fără toalete, fără minimă preocupare pentru asigurarea curăţeniei, reprezintă alte nemulţumiri ale lucrătorilor poştali.