Protest al şoferilor STB din cauza concedierii a 222 de angajați care au făcut grevă ilegal. Liderul AUR George Simion, scandal cu jandarmii

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti STB SA au pichetat joi sediul companiei, în contextul în care peste 200 de şoferi au fost concediaţi. Liderul AUR George Simion s-a alăturat protestatarilor şi aproape că s-a luat la bătaie cu jandarmii care voiau să îi amendeze pe protestari.

05 mai 2022, 16:48
Protest al şoferilor STB din cauza concedierii a 222 de angajați care au făcut grevă ilegal. Liderul AUR George Simion, scandal cu jandarmii

Sute de angajați STB au protestat joi în Capitală. Angajații au vrut astfel să-şi arate nemulțumirea pentru faptul că peste 200 de șoferi STB au fost concediați după greva ilegală. De asemenea, sindicaliştii au reclamat starea în care se află parcul auto al societăţii.

Sindicaliştii STB au reclamat „abuzurile conducerii societăţii privind concedierea unui număr de peste 222 de conducători de vehicule, chiar în Săptămâna Patimilor”, pe motiv că „au solicitat public respectarea contractului colectiv de muncă”.

Citeşte şi: Ciolacu îl calcă în picioare pe Nicușor Dan în contextul concedierii angajaților STB: „Răzbunarea nu rezolvă siguranța transportului zilnic a sute de mii de oameni!”

Angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti li s-au alăturat şi sindicalişti din Braşov, Iaşi, Craiova, Ploieşti, Constanţa, Galaţi, Tg. Jiu, Suceava, Tulcea, Vaslui sau Baia Mare.

La acțiune a fost prezent și George Simion, președintele AUR, care aproape că s-a luat la bătaie cu jandarmii care voiau să îi amendeze pe protestari.

Citeşte şi: Angajaţii STB ies din nou în stradă. Şoferii protestează faţă de concedierea colegilor care au participat la greva din ianuarie