Protest al studenţilor din Iaşi faţă de rectorul Tudorel Toader, pe care-l acuză că a pătat imaginea universităţii

Câteva zeci de studenţi au protestat, miercuri, în faţa Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cerând demisia rectorului Tudorel Toader, fost ministru al Justiţiei, pe care îl acuză că a pătat imaginea instituţiei.

05 iun. 2019, 12:19
Protest al studenţilor din Iaşi faţă de rectorul Tudorel Toader, pe care-l acuză că a pătat imaginea universităţii

La protest s-au alăturat şi absolvenţi ai universităţii ieşene, aceştia considerând că „Toader face universitatea de ruşine, după toate relele pe care le-a făcut ca ministru al Justiţiei”.

Acţiunea a fost iniţiată de Liga Studenţilor, liderii acestei organizaţii susţinând că au existat presiuni în universitate pentru ca studenţii să nu participe la eveniment.

Protestatarii au scandat, printre altele, „Demisia”, „Toader Tudorel, nu ne eşti model”, „Cuza-i casa mea, nu moşia ta” şi „Rectorul hoţilor şi al mafioţilor”.

Pe balconul situat deasupra intrării în universitate a apărut la un moment dat un banner de câţiva metri pe care scria „Toader Tudorel, studenţii îţi cer demisia”, însă după câteva minute acesta a fost înlăturat de cei care asigură paza instituţiei.

Protestul s-a desfăşurat chiar în timp ce în instituţia de învăţământ avea loc şedinţa Senatului universităţii.

Unul dintre liderii studenţilor a declarat că la intrarea în sala unde a avut loc şedinţa de Senat participanţii au fost legitimaţi şi că reprezentanţii Ligii Studenţilor nu au fost lăsaţi să asiste la întrunire.

„Inclusiv profesorii au fost legitimaţi, este inadmisibil. A fost chemată Poliţia, la ordinul lui Tudorel Toader. Este o practică totalitară, aşa ceva nu este posibil într-o universitate”, a declarat Silvian Man, liderul Ligii Studenţilor din universitatea ieşeană.

Protestul a durat o oră şi s-a încheiat fără incidente.

Liga Studenţilor din Iaşi a anunţat marţi declanşarea unor proteste împotriva rectorului Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Tudorel Toader, motivând că rămânerea acestuia în funcţie aduce grave prejudicii de imagine comunităţii academice ieşene.