Protest antivaccinare la Bucureşti: "Nu vrem să fim obligaţi să ni se administreze nişte vaccinuri datorită unei pseudo epidemii"

Publicat: Duminică, 17 Septembrie 2017 16:56 // Actualizat: Duminică, 17 Septembrie 2017 16:56 // Sursa: romaniatv.net

Zeci de persoane s-au strâns, duminică, în Parcul Izvor din Capitală, aceştia protestând faţă de proiectul privind legea vaccinării.

"Să se respecte libertatea de alegere. De fapt, nici nu e un protest, e mai mult o dorinţă de respectare a libertăţii. Nu ştim ce pun în vaccinurile acestea, sunt doctori care au studiat şi au zis că sunt multe lucruri care nu sunt bune pentru copii. Copilul nostru nu a fost vaccinat şi nu va fi", susţine o mamă care a participat la eveniment, potrivit Mediafax.

"Dreptul la libertate este lezat dacă această lege va intra în vigoare şi ne întoarcem la perioada comunismului. Protestăm pentru că nu vrem să fim obligaţi să ni se administreze nişte medicamente, vaccinuri datorită unei pseudo epidemii precum gripa aviară şi gripa porcină", spune un alt protestatar.

Protestul a fost organizat pe Facebook, participanţii având autorizaţie până la ora 18.00.

Proiectul de lege privind organizarea şi finanţarea activităţii de vaccinare a populaţiei în România a fost adoptat de Guvern pe 9 august.

Proiectul de act normativ instituie obligaţia vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în calendarul naţional de vaccinare, precum şi cu cele administrate în situaţii epidemiologice speciale întregii populaţii sau unor grupuri de populaţie.

Răspunderea privind prezentarea copilului la vaccinare le revine părinţilor, reprezentantului legal sau, după caz, persoanei care se ocupă de creşterea şi îngrijirea unui copil în baza unei măsuri de protecţie specială. În cazul vaccinării obligatorii, consimţământul pentru vaccinare se prezumă ca fiind dat, iar refuzul de vacccinare a copilului se face în scris.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
campanie vaccinare legea vaccinarii proteste antivaccin
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 sep 21:32
Răspunde | Votează email -1 email
serjeniu
In America exista aceeasi problema. Nu cedati manipularilor "BIG PHARMA", amalgamul de companii farmaceutice care face orice pentru profit cu 0 interes pentru vietile oamenilor. Sunt companii cu foarte mare influenta in domeniul bancar si financiar dar si medical care ii prostesc pe medici sa le vanda produsele fara ca ei sa mai faca diagnoze si retete personalizate pentru pacienti. E o hora in jurul banilor iar pacientul este o vaca de muls.
1
EUR
4.7274
RON
19 Aug
noapte 15 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H