Protest la Craiova. Români aflaţi în carantină s-au urcat pe hotel suparaţi că nu sunt lăsaţi să plece acasă după 14 zile de izolare

Câteva zeci de persoane aflate în carantină la un hotel din Craiova s-au urcat pe acoperişul stabilimentului în semn de protest că DSP întârzie actele cu care pot pleca acasă. Oamenii acuză condiţiile de cazare şi că nu sunt lasaţi să plece acasă în a 15 zi de izolare.

09 apr. 2020, 11:46
Protest la Craiova. Români aflaţi în carantină s-au urcat pe hotel suparaţi că nu sunt lăsaţi să plece acasă după 14 zile de izolare
Câteva zeci de persoane aflate în centrul de carantină s-au urcat, joi după-amiază, pe acoperişul hotelului din Craiova unde se află în carantină. Oamenii acuză autorităţile că nu îi lasă să plece acasă deşi au trecut 15 zile de când stau în carantină. 
 
Reprezentanţii DSP susţin că documentele celor care urmează să plece acasă sunt în lucru şi că aceştia urmează să părăsească centrul de carantină în cursul zilei de azi. 

Situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel: 2764 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 1069 persoane se află în carantină, 575 de persoane au ieșit din carantină, iar alte 6417 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.