PROTEST cu CRUCI împotriva construirii unei „Mega Moschee” în Bucureşti FOTO

Zeci de cruci din lemn de doi metri au apărut, vineri dimineaţă, pe stâlpii din București, în semn de protest împotriva construirii unei moschee imense în Capitală."Creștinii nu vor Mega Moschee", este mesajul inscripţionat pe cruci.

08 apr. 2016, 05:50

Astăzi 8.04.2016 am montat 500 de sfinte cruci de lemn în dorința de a sensibiliza și trezii constinta cetatenilor, referitor la pericolul construirii unei Mega Moschei în București. În marile intersecții pe Cruci sta scris „Creștinii nu vor Mega Moschee” Cătălin Berenghi și Cătălin Ioan Gornic.
P.S. În jur de ora 09:00 demersul nostru va fi revendicat„, a anunţat pe Facebook unul dintre organizatorii acestui protest.

Un alt protest neobişnuit a avut loc şi anul trecut. Pe terenul unde va fi ridicat lăcaşul, Cătălin Berenghi a îngropat doi purceluşi congelaţi. Acesta a vrut astfel să pângărească locul, pentru că în religia islamică porcul este un animal necurat.

„Nimeni din conducerea ţării şi din cei care ne conduc, guvernanţii, nu ne-au întrebat dacă dorim sau nu moschee în Bucureşti (…) După cutumele şi tradiţia musulmană, dacă locul este spurcat de porci, construcţia nu va mai avea loc”, spunea protestatarul Cătălin Berenghi.

„Foarte clar să se înţeleagă, eu nu am nimic contra musulmanilor, contra Islamului. Dacă acest petic de pământ a fost de-a lungul timpului scutul creştinătăţii împotriva Islamului şi dacă am avut domnitori, Ştefan cel Mare, Mihai Viteazu, Brâncoveanu şi familia lui cărora li s-au tăiat capetele, cred că şi eu pot face un astfel de protest”, a subliniat Berenghi.

Despre MEGA MOSCHEE

Un centru cultural grandios cu moschee, bibliotecă, săli de curs şi spaţii de cazare urmează să fie construit în Bucureşti. Terenul este situat pe Bulevardul Expoziţiei din Bucureşti, lângă Romexpo, şi are o valoare de inventar de 17,2 milioane lei.

Pe lângă moscheea care se anunţă a fi cea mai mare dintr-o capitală europeană (exceptând Istanbulul), în centrul musulman vor funcţiona o bibliotecă ştiinţifică în care să se regăsească publicaţii autorizate, precum şi săli de curs în care imamii să predice învăţătura Coranului.