Protest cu mii de oameni în Berlin din cauza restricțiilor din pandemie VIDEO

Un protest la care au participat mii de oameni a avut loc în Berlin, din cauza restricţiilor impuse de guvern în contextul pandemiei de Covid19.

28 aug. 2021, 18:27
Protest cu mii de oameni în Berlin din cauza restricțiilor din pandemie VIDEO

Un protest, la care au luat parte mii de oameni, s-a desfășurat sîmbătă în Berlin din cauza nemulțumirilor cu privire la restricțiile impuse de guvernul german în contextul epidemiei de Covid19.

Deși manifestanții nu au putut obține autorizație pentru a susține protestele, din cauza măsurilor de siguranță impuse de pandemia de Covid19, oamenii au ieșit pe străzi escortați de polițiști și supravegheați de un elicopter al autorităților.

Poliția din Berlin a interzis în total nouă proteste, iar patru dintre organizatorii manifestațiilor au cerut în fața judecătorilor ridicarea interdicției.

Un singur organizator a avut câștig de cauză și a obținut permisiunea de a protesta cu 5000 de oameni pe străzile Berlinului atât sâmbătă, cât și duminică, relatează Adevarul.

Protest. Francezii refuză să intre în localurile care cer green pass

Mulţi francezi

refuză să intre în barurile şi terasele care permit accesul doar pe baza certificatului de vaccinare şi îşi aduc de acasă coşuri de picnic şi pături pe care le întind pe trotuar, chiar în faţa localurilor, astfel încât acestea înregistrează în continuare pierderi importante.

În ultimele șase săptămâni, sute de mii de antivaxeri au protestat în marile orașe, în timp ce premierul Franței, Jean Castex a anunțat că îngrijitorii din aziluri au termen 15 septembrie să se vaccineze, după care vor fi penalizați. Prelungirea green pass-ului a făcut, totuşi, ca Franța să ajungă Marea Britanie la numărul celor vaccinați complet.