Protest cu vopsea la Secţia Specială de investigarea a magistraţilor. UPDATE: Reacţia lui Gheorghe Stan

Scandal la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Unul dintre liderii #rezist a aruncat cu vopsea roşie în faţa porţii de acces în curtea instituţiei și a scandat împotriva procurorilor pe care i-a numit "securiști", potrivit România TV.

10 iun. 2019, 09:43
Protest cu vopsea la Secţia Specială de investigarea a magistraţilor. UPDATE: Reacţia lui Gheorghe Stan

UPDATE: Gheorghe Stan, procurorul-şef al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), reacţionează la gestul unor activişti #rezist care au aruncat, luni, cu vopsea în faţa sediului SIIJ şi au  montat un lacăt pe poarta de acces de acces auto.

„Eu pot înţelege dreptul fiecăruia de a-şi exprima nemulţumirea faţă de modul de funcţionare a instituţiilor judiciare, dar acest drept nu se exercită abuziv. Este o lipsă de respect şi faţă de noi, şi faţă de persoanele care sunt invitate aici, în orice calitate. O să consider că este doar o simplă coincidenţă faptul că asemenea incidente au loc doar în zilele în care procurorii SIIJ desfăşoară activităţi de urmărire penală faţă de anumite persoane. Este regretabil că în anul 2019 asistăm la asemenea manifestări. Cine are impresia că în acest fel reuşeşte să exercite vreun soi de presiune asupra procurori din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie se înşeală”, a declarat procurorul Stan, pentru STIRIPESURSE.RO.

Protest, luni, la sediul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Accesul în incintă a fost blocat, după ce mai multe persoane au vărsat o găleată de vopsea roşie în poarta de acces în curtea instituţiei. Aceleaşi persoane au montat un lacăt pe poarta de acces pentru autoturisme, astfel că nu se mai putea intra în incintă fără să se treacă prin balta de vopsea. 

Incidentul a avut loc înainte de sosirea la sediul SIIJ a şefului DNA Constanţa, Andrei Bodean, cel care i-a trimis în judecată pe fostul primar al Constanței Radu Mazăre și pe fostul șef al Consiliului Județean Nicușor Constantinescu. Andrei Bodean este audiat în calitate de suspect într-un dosar penal.

În urma atacului cu vopsea, reprezentanţii SIIJ au chemat Poliţia.