Protest de amploare în Vama Veche. Localnicii sunt speriaţi de venirea refugiaţilor VIDEO

Un protest de amploare a avut loc duminică în Vama Veche. Zeci de oameni au ieşi în stradă nemulţumiţi de decizia autorităţilor de a găzdui aici refugiaţi. Ei se tem că aceştia le vor goni oaspeţii, dar stau şi cu frica unui atentat.

04 apr. 2016, 07:08
Protest de amploare în Vama Veche. Localnicii sunt speriaţi de venirea refugiaţilor VIDEO

50 de localnici şi investitori în turismul din zonă au iesit în stradă speriaţi de venirea refugiaţilor. Cu steaguri şi pancarte cu mesaje împotriva imigranţilor au pornit duminică în marş până în fața fostei unități militare din apropierea vămii cu Bulgaria.

Deși oamenii se tem că fosta unitate militară se va transforma în centru de primire pentru imigranți, autoritățile susțin că acest lucru nu se va întâmpla.

„Este un centru de triere ce constă în identificare, amprentare migranților. Deci, activități specifice poliției de frontieră. Nu este un spațiu de cazare. Poate fi folosit doar pentru activitățile noastre”, a declarat subinspectorul de Poliție, Ion Alexandru, potrivit reporterntv.ro. 

Aproximativ 500 de refugiați ar putea fi cazați într-o fostă unitate militară de lângă Vama Veche. Deocamdată, în țara noastră au venit 15 refugiați, care au fost duși în centrul de la Galați.

Citeşte şi Grecia începe deportarea în Turcia a imigranţilor extracomunitari aflaţi în ilegalitate