Protest în faţa Guvernului, după ce au fost anunţate primele restrictii pentru nevaccinaţi

Mai multe persoane s-au adunat, sâmbătă seară, în faţa Guvernului pentru a protesta faţă de noile restricţii anunţate de autorităţi. Reamintim că Raed Arafat a anunţat că certificatul de vaccinare va intra în vigoare luni noapte.

18 sept. 2021, 18:34
Protest în faţa Guvernului, după ce au fost anunţate primele restrictii pentru nevaccinaţi
Protest în faţa Guvernului, după ce au fost anunţate primele restrictii pentru nevaccinaţi

Protest în faţa Guvernului, după ce au fost anunţate primele restrictii pentru nevaccinaţi. Oamenii s-au strâns în Piaţa Victoriei sâmbătă seară, începând cu ora 18:00.

Protest în faţa Guvernului. Oamenii sunt nemulţumiţi de introducerea certificatului de vaccinare

Citeşte şi Alexandru Rafila: Cred că vom depăşi maximul numărului de cazuri înregistrat în valul trei. Gheorghiţă anunţă 20.000 de cazuri pe zi

Mai multe persoane s-au strâns în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de introducerea certificatului de vaccinare. De asemenea, şi la Oradea oamenii au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de vaccinarea copiilor în şcoli.

Guvernul a aprobat vineri, prin hotărâre, obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la anumite activităţi în localităţile unde rata de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori.

În judeţele/localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori se instituie o serie de norme pentru desfăşurarea anumitor activităţi economice, permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

– vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare;

– care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;

– care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Potrivit actului normativ, obligaţia de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore nu se aplică în cazul copiilor care au vârsta mai mică sau egală cu 6 ani.

Citeşte şi INSP, avertisment asupra evoluţiei îngrijorătoare a pandemiei în România: „La finalul lunii octombrie vom depăși 15.000 de cazuri pe zi”. DOCUMENT

Reamintim că Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă,  5.388 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 73 de persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 762 de pacienţi cu COVID-19, numărul lor fiind în creştere. 180 de copii cu COVID-19 sunt în spital, 14 dintre ei fiind la ATI. Incidenţa îmbolnăvirilor în Bucureşti a trecut de 2.

Protest la Sibiu. Oamenii vor să dea jos statuia dezvelită de Klaus Iohannis: „Brukenthal, ucigaş de români”

Aproximativ 200 de persoane au participat, sâmbătă după-amiază, la un protest organizat în Piaţa Mare din municipiul Sibiu faţă de amplasarea statuii baronului Samuel von Brukenthal,

Acţiunea de protest a fost organizată de către Asociaţia „Calea Neamului” şi Societatea cultural-patriotică „Avram Iancu”, fiind autorizată de către Primăria Sibiu, începând cu ora 16:00. Cele două organizaţii au lansat zilele trecute un apel către membrii şi simpatizanţii lor să vină la Sibiu, pentru a participa la această acţiune de protest.

Participanţii la protest, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în costume naţionale, au fluturat steaguri tricolore, au scandat „Jos statuia”, „Brukenthal, ucigaş de români”, „Jos criminalul”, au intonat imnul naţional şi cântece patriotice şi au afişat două bannere uriaşe, unul cu portretele celor trei conducători ai răscoalei iobagilor de la 1784, iar celălalt cu executarea lui Horea şi Cloşca, prin tragere pe roată.

Printre cei prezenţi la protest s-au aflat şi cântăreaţa de muzică populară Veta Biriş şi politicianul Gheorghe Funar.