Protest în faţa Primăriei Generale împotriva sterilizării obligatorii a câinilor şi taxei pe adopţie

Protest în faţa Primăriei Capitalei. Oamenii protestează faţă de proiectul care prevede sterilizarea obligatorie a câinilor, dar şi faţă de taxa impusă pentru adopţia acestor animale.

26 apr. 2013, 10:58
Protest în faţa Primăriei Generale împotriva sterilizării obligatorii a câinilor şi taxei pe adopţie

Proiectul municipalităţii prevede ca cei care vor să adopte un câine de la adăposturile Primăriei să plătească o taxă de 170 lei. Oamenii sunt revoltaţi şi spun că această măsură va îngreuna adopţia câinilor dar fiind faptul că foarte mulţi iubitori de animale sunt săraci.

Sunt adopţii puţine pentru că nu avem campanii informative. Oamenii sunt săraci şi nu vor adopta câini. Mai degrabă începeau o campanie de constientizare decât să pună această taxă. Este un buget uriaş care credem că este destinat fraudelor„, a declarat o protestatară la România TV.

Posesorii de câini în vârstă de peste şase luni din Capitală vor avea obligaţia să îi sterilizeze, excepţie făcând numai patrupedele utilitare şi de vânătoare înregistrate, precum şi cele ale ministerelor Internelor şi Apărării, potrivit unui proiect de hotărâre a CGMB.

Acesta mai prevede şi ca acei cetăţeni care vor să adopte un câine de la un adăpost al Primăriei să achite o taxă de 170 de lei.

Proiectul mai stabileşte că persoanele fizice şi juridice, dar şi ONG-urile care deţin câini în vârstă de peste patru luni în municipiul Bucureşti sunt obligate să-i înregistreze la Administraţia pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) din cadrul Primăriei Capitalei, în termen de şase luni de la data intrării în vigoare a hotărârii, prin microciparea lor şi completarea unui formular. Excepţie vor face de asemenea câinii utilitari şi de vânătoare care sunt înregistraţi la Asociaţia Chinologică Metropolitană Bucureşti şi câinii de serviciu ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai Ministerului Afacerilor Interne.

Citeşte şi Bucureştenii cu câini, OBLIGAŢI să-i sterilizeze. Vezi cât se va plăti pentru ADOPŢIA unui căţel