PROTEST în Piaţa Victoriei. Pensionarii au ieşit joi în stradă

Pensionarii din cadrul Federației Naționale Unirea au protestat joi, între orele 10,00-13,00, în faţa Guvernului, în Piața Victoriei din Capitală, nemulţumiţi de nivelul de trai.  

11 iun. 2015, 04:59
PROTEST în Piaţa Victoriei. Pensionarii au ieşit joi în stradă

Pensionarii cer Guvernului și Parlamentului introducerea, în regim de urgență, a unui program de acțiune prin care să se asigure vârstnicilor din România un nivel de trai decent.

Ei sunt nemulţumiţi că pensia reală din anul 2014 este mai mică decât pensia reală din anul 2009, iar numărul biletelor de tratament a scăzut an de an, de la 360.000 — în 2004, la 200.000 — în ultimii ani.

„Menținerea fixă a limitei de impozitare a pensiilor a condus la impozitarea anuală a unui număr tot mai mare de pensionari, dezicând astfel scopul inițial (din 2013) de impozitare doar a pensiilor mari. Din cauza sărăciei, starea de sănătate a vârstnicilor este din ce în ce mai precară, mortalitatea și morbiditatea sunt tot mai mari, numărul total al pensionarilor civili scăzând astfel de la 6 milioane cât erau acum 12 ani, la numai 5,18 milioane acum”, se arată într-un comunicat al Federatiei.

CITEŞTE ŞI Scene violente în Piaţa Victoriei. Lideri PMP s-au îmbrâncit cu jandarmii la un protest anti-Ponta