PROTEST INEDIT în România. Peste 1.000 de oameni vor să realizeze cel mai lung lanţ uman pe o pârtie de schi

Aproximativ o mie de persoane vor realiza cel mai lung lanţ uman pe pârtia de la Transalpina Ski Resort. Scopul acestui protest inedit este de a atrage atenţia Guvernului asupra domeniului schiabil Transalpina.

29 aug. 2013, 15:13
PROTEST INEDIT în România. Peste 1.000 de oameni vor să realizeze cel mai lung lanţ uman pe o pârtie de schi

Circa o mie de persoane, iubitoare de sporturi de iarnă, sunt aşteptate să formeze un lung lanţ uman, sâmbătă 31 august, ora 11.00, pe Pârtia de la Transalpina Ski Resort, din zona Voineasa. Oamenii vor să atragă atenţia într-un mod inedit – pe schiuri, vara – asupra deciziei actualului Guvern de a sista lucrările de finalizare a Pârtiei Transalpina.

Pârtia Transalpina Ski Resort, un proiect în valoare de aproximativ 35 milioane euro, este cea mai modernă pârtie de schi din România. Lucrările pentru dezvoltarea acesteia au început în septembrie 2011. Deşi proiectul este finalizat în proporţie de 90% şi a atras câteva zeci de mii de români în sezonul 2012/2013, lucrările au fost oprite în iunie 2013, printr-o decizie a Guvernului Victor Ponta.

Lanţul uman de la Pârtia Transalpina Ski Resort este o iniţiativă a grupului „Noi vrem să schiem în România”, un grup de acţiune independent, care îşi propune să promoveze turismul în România şi, în particular, continuarea lucrărilor la domeniul schiabil Transalpina.

Chiar nu ne-am săturat să râvnim la pârtiile austriecilor? Acum, când avem şi noi o pârtie modernă, o închidem şi o trimitem în paragină, cu tot cu banii care s-au investit până acum în ea? Sunt întrebări de bun simţ. Iar demersul nostru, de a forma cel mai mare lanţ uman făcut vreodată pe o pârtie din România, sperăm să fie luat în seamă. Ce vom striga noi sâmbătă? Unu: Daţi drumul la finalizarea proiectului. Doi: Noi vrem să schiem în România„, a declarat Denisa Pirnea, fondatorul grupului de acţiune.

Dezvoltarea Pârtiei Transalpina Ski Resort a fost posibilă printr-un proiect naţional mai amplu ce prevedea construcţia a 80 de km de pârtii de schi în România. Proiectul Pârtiei Transalpina Ski Resort face parte din programul „Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea Voineasa”, iniţiat în septembrie 2011 şi semnat de Primăria Voineasa, Consiliul Judeţean Râmnicu-Vâlcea şi fostul Minister al Dezvoltării şi Turismului.

Proiectul, cu o valoare totală de aproximativ 35 milioane euro, avea ca termen iniţial de finalizare 30 iunie 2013. Proiectul Pârtiei Transalpina Ski are o capacitate de transport de 2.200 persoane pe oră şi dotări similare pârtiilor din Austria.

Citeşte şi Ultima provocare a iernii. Sărituri cu schiurile în apă rece VIDEO