Protest la Cotroceni de Ziua Naţională. Protestatarii i-au bătut toaca lui Iohannis şi i-au cerut demisia

Protest la Cotroceni de Ziua Naţională. Mai mulţi protestatari s-au adunat în faţa Palatului Cotroceni şi au cerut demisia preşedintelui Iohannis, bătând toaca.

01 dec. 2020, 18:09
Protest la Cotroceni de Ziua Naţională. Protestatarii i-au bătut toaca lui Iohannis şi i-au cerut demisia
Protest la Cotroceni

Protest la Cotroceni de Ziua Naţională. Protestatarii au adus cu ei şi o toacă.

Protest la Cotroceni. Ce semnifică toaca adusă de protestatari

„Este un simbol spiritual, al credintei care aduna lumea la luptă. Doar asta ne va mai salva, fratilor. Jos Iohannis, jos Arafat”, a spus unul dintre protestatari

Printre protestatarii de la Cotroceni s-a aflat şi Rafael Ciobotaru, fost membru al trupei Iris.

„Am venit pentru a-l întreba pe preşedintele Iohannis cum este cu demisia, dacă se consideră vinovat de genocid şi de înaltă trădare. Dacă se vaccinează el primul (…) şi să terminăm cu aceste mizerii pe feţele noastre (se referă la măşti, n.r.). Stăm aici cât vom rezista, până iese Iohannis şi ne spune ghinion. O să îi spunem şi noi ghinion. Am pornit toaca creştină pentru a chema la credinţă şi preoţii şi călugării”, a declarat Rafael la Antena 3.

Cântăreţul este un obişnuit al protestelor, inclusiv cele desfăşurate la Palatul Cotroceni.

În 2015, când preşedintele Iohannis a invitat reprezentanţii societăţii civile la consultări în urma tragediei de la Colectiv, Rafael a venit la Palatul Cotroceni susţinând că îi reprezintă pe „protestatarii din Piaţa Universităţii”. El l-a îmbrâncit pe reprezentantul unui ONG, pe care l-a acuzat că „se reprezintă pe sine” şi că nu a luat parte la protestul din piaţă.