MITING în Piaţa Victoriei. Câteva mii de persoane au protestat în faţa Guvernului

Câteva mii de reprezentanți ai asociațiilor profesionale din domeniul forestier au protestat, marți, în Piața Victoriei, și au solicitat autorităților deblocarea activității din sectorul de profil și rezolvarea problemelor apărute în urma licitațiilor organizate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva. Traficul rutier a fost restricţionat pe mai multe străzi şi bulevarde, între orele 11:00 şi 18:00.

26 ian. 2016, 07:09
MITING în Piaţa Victoriei. Câteva mii de persoane au protestat în faţa Guvernului

Potrivit estimărilor Jandarmeriei, numărul protestatarilor a fost între 4.000 și 5.000, printre aceștia aflându-se și reprezentanți ai firmelor din domeniul forestier, sosiți din județe precum Galați, Neamț, Cluj, Dolj, Hunedoara, Suceava, Covasna, Harghita și Timiș.

Reprezentanții domeniului forestier din România, care protestează în Piața Victoriei, au întocmit o listă cu zece revendicări, prin care solicită autorităților rezolvarea problemelor apărute în sectorul pădurilor, una dintre acestea referindu-se la depolitizarea Regiei Naționale a Pădurilor — Romsilva.

Acțiunea de protest din fața Palatului Victoria s-a desfăşurat în intervalul orar 11.00 — 18.00.

Pe pancartele afișate de protestatari s-au putut citi mesaje precum: „Vrem licitație cu strigare/Nu vrem loz în plic!”, „Noi vrem să muncim, nu să cerșim!”, „Pădurea nu se vinde la loz în plic”, „Schimbarea Regulamentului de valorificare a masei lemnoase aprobat prin HG 924/4.11.2011”, „Ai noștri vor să ne distrugă pe noi” și „Nu cumpărăm coajă la preț de lemn de lucru”, scrie Agerpres.

Reprezentanţi ai industriei lemnului au protestat marţi, la Guvern, ei susţinând că Romsilva a crescut cu 300% preţul minim de pornire la licitaţiile de vânzare a masei lemnoase, motiv pentru care acestea au fost boicotate, creându-se un blocaj, în timp ce regia susţine că preţurile sunt ca în 2015.

Acţiunea de protest este prevăzută a se desfăşura între orele 11.00 şi 18.00 în Piaţa Victoriei, fiind anunţată participarea a peste 5.000 de angajaţi din domeniul forestier.

CITEŞTE ŞI PROTEST la Guvern. Reprezentanţii industriei lemnului ies marţi în stradă

Brigada Rutieră a Capitalei a dispus măsuri specifice pe timpul manifestaţiei organizate în Piaţa Victoriei, în intervalul orar 11:00 – 16:00, în sensul restricţionării temporare a traficului rutier, în conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti sau atunci când situaţia va impune acest lucru.