Protest la Ministerul Sănătăţii: Au fost multe victime în urma dezinfectanţilor diluaţi. Mama este una dintre ele

Publicat: Joi, 05 Mai 2016 17:26 // Actualizat: Joi, 05 Mai 2016 17:28 // Sursa: romaniatv.net

Trei persoane îmbrăcate în halate albe au protestat joi în fața Ministerului Sănătății față de situația folosirii în spitale a dezinfectanților diluați.

Trei tineri au aruncat cu vopsea roșie pe scările Ministerului Sănătății, pentru a-și arăta nemulțumirea.

"Au fost multe victime în urma dezinfectanților diluați. Mama este una dintre ele, din păcate. Vrem să punem capăt și să atragem atenția asupra acestui lucru", a afirmat o protestatară.

Un alt protestatar a susținut că vrea să tragă un semnal de alarmă.

"Nu ne-am dorit să intrăm în contact direct cu autoritățile, am vrut doar să tragem un semnal de alarmă. Anchetele demarate de jurnaliștii independenți de pe platformele independente media cred că sunt extrem de elocvente și nu mai au nevoie de interpretări. Au tras un semnal de alarmă că în Ministerul Sănătății se întâmplă ceva foarte grav în parteneriat cu această firmă", a spus acesta, potrivit Agerpres.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale cu privire la faptă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse, a informat cu o zi în urmă PÎCCJ.

Pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a constituit un dosar penal având ca obiect informațiile vehiculate în spațiul public privind dezinfectanții produși de o firmă autohtonă utilizați în unitățile sanitare.

Tot miercuri, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a susținut, referindu-se la ancheta efectuată în cazul dezinfectanților folosiți în unitățile sanitare, că mai puțin de 5% din cele peste 3.500 de probe recoltate de la spitale au fost neconforme și 95% — conforme. "Consider că pacienții sunt în siguranță în acest moment", a spus Cadariu, într-o conferință de presă.

3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cazul dezinfectanților ministrul Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu protest
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 mai 17:40
...față de situația folosirii în spitale a dezinfectanților diluați. Citește mai departe… Citeste mai departe: Protest la Ministerul Sănătăţii: Au fost multe...
05 mai 17:38
...joi în fața Ministerului Sănătății față de situația folosirii în spitale a dezinfectanților diluați. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7480
RON
20 Feb
noapte 2 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H