Protest la Oltchim împotriva schimbării directorului general

Aproximativ 100 de angajaţi ai Oltchim au început un protest marţi dimineaţă la sediul societăţii, nemulţumiţi de schimbările pe care Ministerul Economiei le-a propus în ultimele zile.

08 apr. 2014, 07:09
Protest la Oltchim împotriva schimbării directorului general

„Îl aşteptăm pe domnul Bogdan Stănescu (administrator special al combinatului chimic Oltchim – n.r.) să ne lămurească şi pe noi care este sensul şi logica acestor schimbări de ultim moment. Care au fost bazele pentru care organigrama a fost modificată. Este clar că şi noi ne doream o restructurare a numărului de directori, dar nu înţelegem cum au fost unite secţii între ele, unele propuse pentru a se redeschide. Totodată, nu cred că este un semnal bun pentru investitori, schimbarea directorului general în timpul procedurii de privatizare. Am înţeles că administratorul special va avea şi prerogative de director general. Oamenii sunt cu adevărat nemulţumiţi şi nu înţeleg nimic din ceea ce se petrece”, a declarat liderul protestarilor, Corneliu Cernev, potrivit Agerpres.

Protestul vine după ce şi cei de la activul Bradu, din cadrul platformei piteştene, şi-au exprimat nemulţumirile cu privire la anunţata schimbare a directorului general Marius Pârvu.

Începând de marţi, potrivit reprezentanţilor conducerii combinatului, Marius Pârvu a fost înlocuit din funcţie cu Victor Avram, acesta urmând să pregătească societatea în vederea privatizării. Totodată, organigrama conducerii combinatului a fost modificată, din cei 21 de directorii rămânând doar şapte.

Oltchim este o societate aflată din ianuarie 2013 în insolvenţă, funcţionează la 23% capacitate cu 2.300 de angajaţi. Societatea urmează să fie privatizată la jumătatea lunii mai, după ce iniţial termenul fusese 28 martie. Acesta a fost decalat cu 45 de zile, termen în care statul român s-a obligat să preia rafinăria Arpechim şi de a o privatiza la pachet cu Oltchim.