Protestatarul care ameninţa că îşi dă foc legat de gardul Palatului Victoria a fost ridicat de jandarmi şi dus la Secţia 4 UPDATE

Un protestatar s-a legat joi dimineaţă de gardul Palatului Victoria şi ameninţă că îşi dă foc dacă jandarmii vor încerca să îl ia de acolo. După mai bine de o oră jandarmii au reuşit să-l ridice.

19 iul. 2018, 09:40
Protestatarul care ameninţa că îşi dă foc legat de gardul Palatului Victoria a fost ridicat de jandarmi şi dus la Secţia 4 UPDATE

UPDATE Cristian Dide, protestatarul care ameninţa că îşi dă foc lângă gardul Palatului Victoria, a fost ridicat de jandarmi, în timp ce de la o portavoce putea fi auzită scandarea „Jandarmeria apără hoţia”.

Bărbatul care a protestat joi, legat de gardul Guvernului, pentru ca Executivul să nu adopte o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, a fost ridicat de jandarmi şi dus la Secţia 4 de poliţie în vederea luării măsurilor legale.

„În jurul orei 12,30, un bărbat s-a legat cu cătuşe de poarta exterioară ce împrejmuieşte clădirea Guvernului, în dreptul bulevardului Iancu de Hunedoara. Acesta avea asupra lui un recipient cu un lichid, despre care susţinea că este benzină. Jandarmii aflaţi la faţa locului au intervenit imediat, l-au deposedat de recipientul respectiv şi au solicitat sprijinul unui echipaj de la descarcerare”, precizează Biroul de presă al Jandarmeriei Capitalei.

„Cele două persoane conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie au fost sancţionate cu câte 1.000 de lei fiecare pentru participarea la adunări publice nedeclarate şi pentru adresarea de expresii jignitoare împotriva  persoanelor aflate într-o instituţie publică, fapte de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică, în conformitate cu prevederile art. 26, lit.d, din Legea 60 /1991 şi prevederile art.2, pct.1, din Legea 61/1991”, transmite Jandarmeria Bucureşti.

Potrivit sursei citate, în tot acest timp, jandarmii din cadrul echipelor de dialog s-au aflat lângă bărbat, pentru a-l convinge să renunţe la această formă de protest.

După intervenţia echipei de descarcerare, acesta, alături de un alt bărbat aflat în apropiere, care se legase de un indicator de circulaţie, au fost conduşi la Secţia 4 de poliţie în vederea luării măsurilor legale.

„Înţelegem şi respectăm dreptul cetăţenilor la liberă exprimare, dacă acesta se exercită cu respectarea legilor în vigoare. Jandarmeria Capitalei are obligaţia de a asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa cetăţenilor şi nu va tolera actele sau gesturile care pun în pericol siguranţa acestora. Ca de fiecare dată vom acţiona împotriva celor care tulbură grav ordinea publică”, arată reprezentanţii Jandarmeriei.

La acţiune au fost prezenţi un echipaj de descarcerare, precum şi pompieri.

Bărbatul avea legat de mână un bidon în care susţine că are benzină şi că îşi va da foc, dacă jandarmii vor încerca să îl desprindă de gard.

El spunea că protestează faţă de orice intenţie a Guvernului de a emite un act normativ referitor la aministierea şi la graţierea unor pedepse, conform informaţilor care au circulat în spaţiul public.

Bărbatul are legat de mână un bidon în care susţine că are benzină şi că îşi va da foc, dacă jandarmii vor încerca să îl desprindă de gard.

El spune că protestează faţă de orice intenţie a Guvernului de a emite un act normativ referitor la aministierea şi la graţierea unor pedepse, conform informaţilor care au circulat în spaţiul public, arată News.ro.

Citeşte şi: Ultima şedinţă de Guvern în care se mai pot emite ordonanţe de urgenţă. Ordinea de zi nu cuprinde legile penale

Cabinetul Dăncilă s-a reunit din nou în şedinţă, joi, pentru a doua oară în această săptămână, pe fondul informaţiilor privind posibilitatea adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă privind aministierea şi graţierea unor fapte de corupţie. Tot joi se încheie şi sesiunea extraordinară a Parlamentului, astfel că joi este ultima zi din această vară în care Guvernul mai poate emite ordonanţe de urgenţă.