Protest la Parlament faţă de certificatul verde COVID. Zeci de oameni au ieşit în stradă

Protest în faţa Palatului Parlamentului. Zeci de oameni au ieşit în stradă, luni, pentru a le transmite legiuitorilor că se opun implementării certificatului verde COVID despre care susţin că "îngrădeşte toate drepturile şi libertăţile noastre constituţionale".

13 dec. 2021, 11:38
Protest la Parlament faţă de certificatul verde COVID. Zeci de oameni au ieşit în stradă

Protest la Parlament faţă de certificatul verde COVID. Manifestanţii au venit cu pancarte pe care au scris mesaje diferite precum „jos masca”, sau „nu votaţi certificatele de vaccinare”.

„Au venit ca de fiecare dată să le transmitem parlamentarilor noştri că nu trebuie să voteze această fărădelege împotriva voinţei majorităţii unui popor întreg. 85% din români nu îşi doresc aceste certificate de vaccinare.

Din punct de vedere ştiinţific şi medical, acest paşaport e inutil, e iraţional de a fi impus deoarece persoanele vaccinate transmit virusul şi se infectează”, a spus Dumitru Bălan, organizatorul protestului, în direct la România TV.

Citeşte şi: O nouă variantă de COVID, prezentă în Europa. Tulpina IHU, noua mutație cu care se confruntă cercetătorii!

Protest la Parlament faţă de certificatul verde COVID. „Nu acceptăm statutul de cetăţean inferior fără drepturi”

„Bineînțeles că nu trebuie să voteze (proiectul legislativ privind certificatul verde COVID) din moment ce 65% din români au ales să nu se vaccineze cu acest ser experimental, e clar că poporul îşi doreşte să aibă parte de libertate alegerii, iar acest certificat verde încalcă toate drepturile şi libertăţile constituţionale, pe lângă faptul că încalcă dreptul la viaţă, dreptul la consimţământ, dreptul la muncă, la sănătate, la libertatea de exprimare, la educaţie, la cultură. Automat, noi nu acceptăm statutul de cetăţean inferior fără drepturi”, a mai precizat organizatorul protestului din faţa Palatului Parlamentului.

Întrebat ce va face dacă proiectul de lege privind introducerea certificatului verde COVID va fi votat de parlamentari, manifestanţii spun că vor apela la Curtea Constituţională pentru a anula „acest certificat care îngrădeşte toate drepturile şi libertăţile noastre constituţionale”:

„Nu se va vota pentru că nu poţi să votezi ca parlamentar împotriva voinţei majorităţii unui popor întreg. Dacă se va vota, Dumnezeu va face dreptate şi îi va ţine minte pe toţi parlamentarii, iar noi nu vom ceda. Vom merge mai departe pe toate pârghiile legale, în aşa fel încât şi la CCR să se anuleze acest certificat care îngrădeşte toate drepturile şi libertăţile noastre constituţionale. Suntem oameni liberi. Nu acceptăm altceva decât libertatea, fără certificate”, a mai menţionat Dumitru Bălan.

Citeşte şi: Alexandru Rafila anunţă de ce e nevoie de certificatul verde COVID-19. „Trebuie să le dăm oamenilor o alternativă până se vaccinează”