Protest la Sibiu împotriva triplării taxei de salubrizare. Sute de oameni s-au strâns în Piaţa Mare

Protest la Sibiu împotriva triplării taxei de salubrizare. Sute de persoane s-au strâns, duminică, în Piaţa Mare pentru a protesta împotriva majorării taxei.

10 ian. 2021, 17:19
Protest la Sibiu împotriva triplării taxei de salubrizare. Sute de oameni s-au strâns în Piaţa Mare
Protest la Sibiu împotriva triplării taxei de salubrizare

Protest la Sibiu împotriva triplării taxei de salubrizare. Sute de persoane protestează faţă de majorarea taxei la gunoi.

„Nu-mi permit sa platesc atatia bani”, „Este foarte mare. Cand e atata saracie, tu te apuci scumpesti taxele?”, spun protestatarii din Piaţa Mare din Sibiu.

.

Protest la Sibiu împotriva triplării taxei de salubrizare. Sibienii vor plăti cea mai mare taxă la gunoi din ţară

Potrivit unui proiect pus în dezbatere publică, Primăria Sibiu dorește triplarea taxei de salubrizare pentru toți sibienii. Modalitatea de calcul se va face după numărul de ridicări ale pubelelor, și nu după numărul de persoane care locuiesc într-o gospodărie, relatează oradesibiu. 

Potrivit noului proiect ce urmează să fie votat în Consiliul Local, cei care locuiesc singuri vor plăti cea mai mare taxă de salubrizare din țară. Taxa e de trei ori mai mare față de București, Cluj-Napoca sau Iași.

Citeşte şi Protest la o şcoală din Giurgiu. Cumnata lui Nicolae Bădălău, schimbată din funcţia de director: „Nu sunt membră PNL şi sunt cumnata cuiva anume”

Tariful per gospodărie pentru toți sibienii va fi de 430 de lei pe an (pentru anul 2021) – abonamentul Practic. Asta înseamnă 35,83 de lei pe lună pentru cei care locuiesc singuri, de trei ori mai mult decât au plătit până în decembrie 2020, deși cantitatea lor de deșeuri nu s-a schimbat.

Familia formată din două persoane va plăti lunar 17,91 de lei/persoană, cu 5 lei mai mult decât o făceau până în prezent, respectiv 10 lei în plus pe lună per gospodărie.

Prețul noului abonament va aduce însă o scădere pentru familiile cu minim persoane. Un calcul simplu arată că o familie de 4 persoane plătea până acum 48 de lei pe lună, iar după intrarea în vigoare a noului regulament va plăti 35,83 de lei pe lună. Practic, într-un an, familia nu mai are taxă de salubrizare de peste 570 de lei, ci va plăti la fel ca cel singur, respectiv 430 de lei.

Odată cu intrarea în vigoare a noului regulament, la Sibiu va fi cel mai mare tarif pentru salubrizare din țară.

 


loading...