Protest masiv, duminică, la Hong Kong. Sute de mii de persoane cer demisia şefei Executivului

Sute de mii de oameni au ieşit în stradă, duminică, în Hong Kong şi cer demisia şefei Executivului, Carrie Lam, la doar o zi după ce aceasta a anunţat suspendarea pe termen nedeterminat a controversatei modificări a legislaţiei privind extrădarea în China. 

16 iun. 2019, 10:41
Protest masiv, duminică, la Hong Kong. Sute de mii de persoane cer demisia şefei Executivului

„Retrageţi legea malefică!”, scandau protestatari din Hong Kong. Oamenii au pornit în marş, dintr-un parc de pe Insula Hong Kong, către Consiliul Legislativ. Este vorba despre acelaşi traseu urmat de o manifestaţie-record organizată în urmă cu o săptămână, la care au luat parte un milion de persoane.

Proiectul de lege care a stârnit nemulţumirea oamenilor ar plasa populaţia fostei colonii britanice la cheremul sistemului judiciar al Chinei. 

Hong Kingul s-a confruntat miercuri cu cele mai grave violenţe politice de la retrocedarea sa către China în 1997, iar zeci de mii de persoane au fost dispersate de poliţie cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.

„Poliţie din Hong Kong, tu trebuie să ne protejezi, nu să tragi în noi”, se putea citi pe o banderolă. Manifestanţi agitau fotografii de la confruntări.