Protest PMP, pe OUG de modificare a legilor Justiţiei. Avocatul Poporului: Manifestanţii nu au depus nicio sesizare

Membri ai organizaţiei de tineret a Partidului Mişcarea Populară au protestat, miercuri, în faţa sediului instituţiei Avocatul Poporului, cerând sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la OUG care modifică legile Justiţiei, adoptată de Guvern în urmă cu o zi, însă aceştia nu au depus nicio sesizare şi niciun fel de documente în susţinerea solicitărilor formulate, se arată într-un comunicat.

20 feb. 2019, 16:53
Protest PMP, pe OUG de modificare a legilor Justiţiei. Avocatul Poporului: Manifestanţii nu au depus nicio sesizare

”Mai mulţi membri ai Organizaţiei de Tineret a Partidului Mişcarea Populară au protestat miercuri, în jurul orei 14,00, la sediul Instituţiei Avocatul Poporului. Aceştia au cerut Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la OUG care modifică legile Justiţiei şi unele regulamente privind admiterea la INM, ordonanţă care nu a fost până în prezent publicată în Monitorul Oficial. Ordonanţa a fost adoptată, marţi, în şedinţa de Guvern, astfel cum a anunţat domnul Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Ministrul a subliniat că propunerile de modificare au venit din partea CSM”, informează Avocatul Poporului.

Potrivit sursei citate, la scurt timp după ce li s-a cerut să desemneze câţiva reprezentanţi pentru a discuta cu Victor Ciorbea, protestatarii au încetat manifestaţia, părăsind zona.

”Cu ocazia manifestaţiei, cei în cauză nu au depus nicio sesizare şi niciun fel de documente în susţinerea solicitărilor formulate”, precizează Avocatul Poporului.