Protest spontan la o fabrică din Hunedoara. 14 oameni au declarat GREVA FOAMEI

Publicat: Joi, 03 Iulie 2014 15:23 // Actualizat: Joi, 03 Iulie 2014 15:23 // Sursa: romaniatv.net

Angajaţii unei fabrici de cherestea din localitatea hunedoreană Vaţa de Jos au declanşat joi un protest spontan în curtea întreprinderii, 14 muncitori declarând că au intrat în greva foamei. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că administraţia le-a redus programul de lucru la două ore pe zi, de la 1 iulie.

Oamenii spun că au cerut administraţiei să-i trimită în şomaj, iar dacă firma îşi va reveni din punct de vedere financiar sunt dispuşi să revină la un program de lucru normal, potrivit Agerpres.

"Dacă nu ne pot asigura programul de lucru normal, atunci să ne trimită în şomaj. Nu suntem de acord cu programul de două ore pe zi, deoarece, în aceste condiţii, nu vom reuşi să câştigăm nici măcar salariul minim pe economie. După ce-şi rezolvă problemele de aprovizionare cu materie primă şi cele financiare să ne cheme înapoi şi noi vom veni să muncim normal", a declarat Emil Rus, reprezentantul celor 50 de angajaţi care lucrează la fabrica de cherestea.

El a explicat că salariaţii au trimis o listă de revendicări conducerii întreprinderii în care arată că nu pot fi de acord cu un program fracţionat la două ore pe zi sau la o săptămână de lucru pe lună. De asemenea, muncitorii sunt nemulţumiţi că nu mai primesc bonurile de masă, iar salariile sunt întârziate cu două sau trei săptămâni. În plus, susţin protestatarii, tarifele pentru normele de producţie sunt neschimbate de opt ani.

VEZI ŞI Cabanierii au protestat cu LUMÂNĂRI şi COLIVĂ faţă de închiderea TRANSALPINEI VIDEO

În replică, administraţia companiei i-a informat joi pe salariaţi că singura modalitate de menţinere a locurilor de muncă este programul redus de lucru, în condiţiile în care anul trecut a realizat doar 40% din producţia planificată, iar productivitatea muncii este redusă. De asemenea, conducerea firmei nu exclude posibilitatea să revină la un program normal de lucru, în situaţia în care va avea comenzile necesare.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 iul 16:37
Răspunde | Votează email 0 email
Http://SmartUrl.it/RoTanki

Primul MultiPlayer 3D-Acţiune pe Flash. Participă la luptele furioase - distruge tancurile inamice, ajută echipa ta, avansează în grad cu Tancul tau, poţi face cariera ta militară! O gamă largă de muniţii, multe moduri de joc şi jucători reali.

Http://SmartUrl.it/RoTanki

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter) Joc cu Tankuri Gratuit AICI:

Http://SmartUrl.it/RoTanki
03 iul 15:44
...un protest spontan în curtea întreprinderii, 14 muncitori declarând că au intrat în greva foamei. Citește …read more ...
03 iul 15:34
... Angajaţii unei fabrici de cherestea din localitatea hunedoreană Vaţa de Jos au declanşat joi un protest...
1
EUR
4.8068
RON
28 Feb
noapte 1 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H