PROTEST Vier Pfoten, la Balc: Cerem Ministerului Mediului să interzică vânătoarea la ţarc

Vânătoare cu scandal la Balc. Mai mulţi membri ai asociaţiei Vier Pfoten au protestat, sâmbătă, în faţa domeniului din Bihor al lui Ion Ţiriac.

12 ian. 2013, 09:25
PROTEST Vier Pfoten, la Balc: Cerem Ministerului Mediului să interzică vânătoarea la ţarc

Reprezentanţii Vier Pfoten au protestat şi anul trecut, când au jucat tenis în faţa domeniului de la Balc, făcând apel la pasiunea şi sportul care l-a consacrat pe Ion Ţiriac, care ar trebui să îi reamintească omului de afaceri de fair play.

„Mesajul nostru este ‘jucaţi tenis, nu ucideţi animale’ şi mai ales nu ucideţi animale fără apărare. La domeniul de la Balc dimensiunea vânătorii a ajuns să fie de-a dreptul ridicole. Aceste sute de animale sălbatice care sunt ucise într-un singur weekend nu au nicio şansă să se salveze. Nu respectă nici măcar codul etic al vânătorii şi de aceea cerem Ministerului Mediului să ia atitudine şi să interzică vânătoarea la ţarc„, a declarat un membru Vier Pfoten.

„De la un sport frumos, aşa cum este tenisul, şi până la a ucide din plăcere este o diferenţă foarte mare. Ne adresăm domniei sale să se întoarcă la un sport prietenos şi să îi invite şi pe distinşii săi oaspeţi să practice acest sport frumos”, a mai spus reprezentantul.

Mesajul „Stop killing, play tennis” (Nu mai ucideţi, jucaţi tenis) este prezentat şi anul acesta de Vier Pfoten la Balc. Anul acesta, fundaţia va înălţa în aer un balon cu aer cald de care va fi agăţat un banner cu mesajul Vier Pfoten.

Din păcate, Vier Pfoten spune că nu a primit autorizaţie pentru protest, aşa că după ce vor înălţa balonul îşi vor încheia protestul.