Protestatarii #rezist au cerut autorizaţii pentru manifestaţiile de joi. Vor proteste în faţa Ateneului şi în Piaţa Victoriei UPDATE

Publicat: Miercuri, 09 Ianuarie 2019 11:11 // Actualizat: Miercuri, 09 Ianuarie 2019 12:12 // Sursa: romaniatv.net

Protestatarii #rezist au solicitat autorizaţii pentru manifestaţiile pe care ar vrea să susţină în Capitală, în această săptămână. Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat la România TV că au fost cerute două autorizaţii: una pentru un miting organizat în faţa Ateneului, acolo unde are loc ceremonia de preluare a preşedinţiei UE de către ţara noastră, şi una pentru un protest organizat în Piaţa Victoriei. Cristian Dide, unul dintre liderii #rezist, a precizat în urma întâlnirii cu reperezentanţii Primăriei Capitalei că, cel mai probabil, nu vor primi autorizaţie pentru mitingul din faţa Ateneului.

UPDATE: Cristian Dide a susţinut că a avut o întâlnire cu viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.

"Cum v-au informat şi colegii, intenţionam ca mâine seară când este învestită România pentru preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, să organizăm un miting de susţinere. Cum a decis ICCJ, suntem obligaţi să anunţăm orice adunare publică. Am respectat legea, am declarat adunarea publică, am venit, că am fost invitaţi în urma declaraţiilor, ni s-a dat de înţeles că nu avem voie din motive de securitate, că vin înalţi demnitari, şi nu ne e permis, atât am rezolvat. În concluzie, nu am primit răspuns", a spus liderul #rezist.

"Pentru vineri, sperăm să fie câteva mii de persoane. Am depus şi pentru vineri cerere pentru Piaţa Victoriei, tot noi", a completat Cristian Dide.

Ştirea iniţială:

Aurelian Bădulescu a precizat la România TV că grupul a pretins autorizaţii, pentru data de 10 iaunuarie, pentru organizarea a două proteste: în Piaţa Victoriei şi în faţa Ateneului Român.

"Avem o discuţie cu cel care a venit în numele şi pentru două ONG-uri cunoscute, Cristian Dide care a cunoscut faptul ca intenţionează să facă două acţiuni de protest în Piaţa Victoriei şi în faţa Ateneului, activităţi care vizează inclusiv exprimarea nemulţumirilor pe care le au faţă de anumite politici şi, spre surprinderea mea, ale CE. Am crezut ca vor să aibă ceva cu Guvernul, dar vor sa mute atenţia în felul acesta să aducă la cunoştinţa înaltelor feţe împărăteşti, care vor veni aici, toate problemele şi nemulţumirile pe care le au", a explicat Aurelian Bădulescu, la România TV.

"În ce priveşte protestul din faţa Ateneului, au indicat 100 de persoane, la cel din Piaţa Victoriei nu au trecut numărul de persoane care vor participa. Ambele solicitări sunt pentru data de 10, în Piaţa Victoriei - de la 6 diminineaţa până la 23, iar în faţa Ateneului - între 17.00 - 22.00", a mai spus Bădulescu.

Grupul civic Rezistenţa a anunţat, pe pagina sa de Facebook, un miting pe 10 ianuarie la Ateneul Român, unde va veni întregul leadership al Uniunii Europene.

"Pe data de 10 ianuarie, la Ateneul Român, întregul leadership al Uniunii Europene (preşedinţii Consiliului European, ai Comisiei Europene, ai Parlamentului European, comisarii europeni, leaderii grupurilor din Parlamentul European) vor participa la preluarea preşedinţiei rotative de către România.

Vrem să fim alături de ei. Vrem să fim văzuţi de ei. Vrem să se înţeleagă că în ciuda politicilor guvernării actuale, românii sunt cetăţeni ai Europei, care cred în valorile care stau la baza UE: libertate, stat de drept, justiţie independenţa, solidaritate, transparenţa în decizii şi în cheltuirea banului public.

Dacă înţelegi că:

* dreptul de a munci şi a învăţa în Europa depinde de apartenenţa noastră la UE

* creşterea nivelului de trai al populaţiei în ultimii 10 ani are ca sursă apartenenţa noastră la UE

* dezvoltarea societăţii româneşti în ultimul deceniu s-a făcut în mare parte prin fonduri europene

* situaţia agriculturii româneşti depinde de fondurile alocate de UE

* infrastructura, spitalele şi şcolile pot ajunge la un nivel acceptabil prin apartenenţa noastră la UE

* drepturile omului, statul de drept şi justiţia independenţa sunt protejate cel mai bine prin apartenenţa noastră la UE

* atacurile asupra UE comise de guvernarea actuală sunt atacuri asupra prosperităţii şi stabilităţii României

* cetăţenia europeană ne oferă protecţie împotrivă posibilelor abuzuri al statului

* dreptul de a călători, de a vizita lumea, de a vorbi liber sunt lucruri de care părinţii noştri nu au beneficiat

Atunci te aşteptăm în Piaţa George Enescu (lângă Ateneu şi Palatul Regal), joi, 10 ianuarie, de la ora 19, pentru a spune: 'Românii sunt cetăţeni ai Uniunii Europene şi luptă pentru valorile europene, pentru libertate, stat de drept, justiţie independentă!'

Veniţi cu Steagurile României şi ale UE!", au scris pe pagina de Faceboook.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aurelian badulescu poteste protest Ateneu protest Piata Victoriei
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 ian 14:36
Răspunde | Votează email 0 email
jean Marais
S-au plans unii Papagali ca la proteste au fost afectati si protestantii cinstiti. Corect, cu cei care vin dupa Facebook, nu are nimeni nimic cu ei, daca atat ii duce capul referitor la Manipulare. Nu acelasi lucru se poate spune despre cei platiti de Soros (19 milioane de euro prin Fund. St. Batory, in 2 ani si ceva). S-a spuns insistent despre EXTRACTIE. Asta presupune si dotare si antrenament si cunoastere. O formatiune cu scuturi tine pe loc protestantii violenti. Alte echipe de 2-3 fac cate o extractie. Cei care fac extractia pot avea un spor si fara alte actiuni in unitate. Dotarea lor poate fi cu echipament antiglont, antitaiere, usor (dar si scump). Fara a baga bani in asa ceva se fac pagube precum la Paris. Apoi, trebuie sa aiba genunchiere, cotiere, pentru placajele "rugbystilor", apoi cei de la lupte, judo, karate fac extractia. Actiunile tuturor trebuie coordonate, alfel se vor misca ca mormolocii, ca pana acum.
09 ian 13:27
Răspunde | Votează email -1 email
adela
sa le dea jandarmii bataie ca in franta...ca sa fie corectitudine pana la capat.
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H