Proteste ale fanilor. Lanţ uman al suporterilor la stadionul Arcul de Triumf, miting cu torţe la Arad VIDEO

Sute de suporteri ai rugby-ului au format un lanț uman în jurul Stadionului Național de Rugby Arcul de Triumf, deranjaţi că riscă să piardă templul acestui sport. Proteste ale fanilor au fost şi la Arad.

07 feb. 2021, 14:15

Proteste ale fanilor în mai multe oraşe. Fanii rugby-ului din România au protestat astăzi, în fața Stadionului „Arcul de Triumf”, nemulțumiți că arena a intrat în administrarea Ministerului Tineretului și Sportului.
„Vreau ca MTS să înțeleagă că aceasta e casa rugby-ului românesc de 108 ani. Să înțeleagă domnul ministru Novak că joc rugby aici de la 12 ani!  Cunosc acest stadion de când nu avea iarbă și îl rog să ne înțeleagă că nu poate să ne ia casa să să ne dezrădăcineze. Normalitatea înseamnă respect. Vrem să fim respectați și nu e normal să fiu tratat așa. Vreau să se recunoască faptul că această casă este a mea”, a declarat Nicolae Ungureanu, fost component al echipei naționale de rugby.

Federația Română de Rugby: Ne vom bate până la final pentru stadionul nostru
Bunici, părinți și tineri, iubitori ai rugby-ului au fost prezenți la Stadionul Arcul de Triumf la ora 11.15, oră la care ar fi trebuit să se defășoare partida România – Belgia. Meciul ar fi avut loc la Craiova, dar a fost anulat din cauza imposibilității prezentării echipei belgiene.

Ministerul Tineretului și Sportului a pus în dezbatere publică o hotărâre prin care se înființează Complexul Național Arcul de Triumf care va include Stadionul Naționat de Rugby, va avea 20 de angajați și un director. Costurile anuale vor fi de 15 milioane de lei.

Statutul rugby-ului pe terenul propriu nu este trecut în Hotărârea MTS. Mai mult, în aceeași hotărâre sunt trecute câteva terenuri și un bazin de înot inventate, pentru a justifica înființarea unui așa zis Complex.

Proteste ale fanilor şi la Arad

Așa cum au promis, suporterii echipei UTA au venit la stadionul „Francisc Neuman”, ei ajungând exact în momentul în care și-a făcut apariția și autocarul echipei UTA. În uralele fanilor, șoferul Sabin Faur a încetinit, iar jucătorii au reușit să-i salute pe fani, chiar din autocar. După ce au coborât, jucătorii au mers în parcare și i-au aplaudat pe suporteri, care au scandat „UTA, UTA, UTA”.

Ulterior, cei aproximativ 150 de fani, supervizați de polițiști și jandarmi, au mers pe strada Frații Neuman, într-o zonă din care se vede perfect terenul. Acolo, respectând pe cât se poate distanțarea socială, au continuat să cânte și să scandeze, până când elevii antrenați de Laszlo Balint au ieșit pe teren, pentru încălzirea de dinaintea meciului cu Hermannstadt.