Proteste ale poliţiştilor la Ministerul de Interne. „Înghețarea este doar începutul. Ministerul Finanţelor lucrează intens la măsuri de tăieri”

Poliţiştii au organizat proteste, miercuri, la sediul Ministerului de Interne. Unii dintre ei s-au legat în lanţuri pentru a-şi cere drepturile. Sindicaliştii spun că pregătesc şi greve în cazul în care guvernanţii nu vor ţine cont de revendicări.

27 ian. 2021, 12:10

Proteste ale poliţiştilor la Ministerul de Interne şi la sediul Prefecturilor din ţară. Sindicaliştii din cadrul Europol spun că vor ieşi în fiecare miercuri în stradă deoarece că Guvernul condus de Florin Cîţu are de gând să treacă la tăieri, pe fondul crizei provocate de pandemia COVID-19.

„De ce protestăm?! Pentru că „înghețarea” este doar începutul. „Specialiștii” din Ministerul Finanțelor lucrează intens la alte măsuri de tăieri din cheltuieli.
De unde vor tăia? E simplu! De la bugetarii cei „cuminți” care și în 2009 au înghițit gogoșile Guvernului de la acel moment și s-au ales cu taieri de 25%, în timp ce politicienii vremurilor dădeau tunuri de sute de milioane de euro, ca doar era „criză”, au anunţat reprezentanţii Europol, pe Facebook.

Citeşte şi: Traian Băsescu lovește cu critici protestele bugetarilor: Ar trebui să fie mai reținuți. Nu se justifică!

Proteste ale poliţiştilor la Ministerul de Interne. Sindicaliştii arată documentul Ministerului Finanţelor prin care se anunţă tăieri

De altfel, sindicaliştii susţin că Federația PUBLISIND a intrat în posesia unui document din care reiese că Guvernul ar urma să recurgă la reduceri salariale.

„Așteptăm cuminți ca mieii la tăiere sau protestăm și le arătăm că fără noi nu se poate?!”, mai spun sindicaliştii Europol.

foto: Publisind

Membrii Publisind precizează că „se pregătește un pachet extrem de complex și agresiv de măsuri anti-bugetari centrâlizandu-se sporurile din toate instituţiile în scopul eliminării unora dintre acestea şi al transformării altora din procent în sumă fixe”.

„Totodată, se lucrează deja febril la soluții pentru modificarea profunda a legii-cadru precum și la o serie de artificii bugetare care includ măsuri de tipul reducerii săptămânii de lucru cu o zi (neplatită), ori acordarea unei zile libere pe săptămână (platită cu salariul de bază, fără sporuri de prezenţă) şi la alte asemenea şurubăreli”, au menţionat membrii Publisind.

Mai mult, membrii Federaţiei afirmă că „un grup de mari specialişti în scuturări de bani de te miri unde şi cum, lucrează în secret la soluţii cerute de Guvern”.

„Iată o prima mostră, respectiv o adresa recepţionată ieri în ministere cu termen de răspuns 3 zile. Pe cei de la MFP nu îi interesează că numeroase sporuri din sectorul bugetar au fost îngheţate în salariile de bază în anul 2009 sub forma sumelor compensatorii inventate de alt guvern plin de imaginaţie la tăieri – Guvernul Boc. Vom cere mai multe detalii cu ocazia mitingului planificat de PUBLISIND pe 3 februarie la sediul MFP”, au mai precizat sindicaliştii Publisind.

Citeşte şi: Protest la Ministerul Finanțelor. Sindicaliştii sunt nemulțumiți de majorarea cu 41 de lei a salariului minim şi cer „pensii echitabile”

 

 

 

 


loading...