PROTESTE anti-Covid 19 în Europa. Poliţia germană a folosit tunuri de apă VIDEO

Mii de persoane s-au adunat, sâmbătă după-amiază, în centrul oraşului german Frankfurt pentru a protesta faţă de restricţiile antiepidemice, iar forţele de ordine au utilizat tunuri cu apă pentru dispersarea protestatarilor. Proteste au avut loc şi în Italia şi Anglia.

14 nov. 2020, 20:18

PROTESTE anti-Covid 19 în Europa.  Marea Britanie este din nou zguduită de proteste. Sute de oameni mărșăluiesc la ora asta pe străzile din Liverpool, devenit acum cel mai mare focar din regat. Orașul este în acest moment în prag de colaps medical, dar protestatarii nu vor să accepte restricțiile. Forțe impresionante de ordine au fost mobilizate pe străzi, s-au facut si primele arestari.

Pandemie coronavirus. Haos în lume, Grecia închide şcoli, SUA le deschide, Italia anunţă al treilea val, iar vaccinul nu are efecte în Rusia

PROTESTE anti-Covid 19 în Europa. Poliţia germană a folosit un tun cu apă la Frankfurt, în timpul unui protest faţă de restricţiile decise pentru stoparea propagării coronavirusului, şi în cele din urmă i-a dispersat pe manifestanţi. La protest nu s-au respectat regula de purtare a măştii sau cea de respectare a distanţării sociale, relatează Reuters.

Aproximativ 600 de persoane din cadrul mişcării Querdenker, care se opune măsurilor decise de guvern, au ieşit în stradă în Frankfurt.

Poliţia a folosit un tun cu apă pentru a elibera o zonă care a fost blocată de câteva ori de aproximativ 300 de oameni face protestau faţă de cei din Querdenker.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că protestul a fost oprit după ce manifestanţii au ignorat în mod repetat regulile de purtare a măştii şi de distanţare socială.

Politicienii de vârf din Germania au afirmat că nu este probabilă o relaxare rapidă a măsurilor de izolare din noiembrie, din ţară. În Germania, în prezent restaurantele sunt închise, dar şcolile şi magazinele sunt în continuare deschise.

Germania a raportat o creştere cu 22.461 a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, totalul ajungând la 775.556. În ceea ce priveşte numărul deceselor cauzate de Covid-19, Germania a înregistrat 12.378 în total.

 

PROTESTE anti-Covid 19 de AMPLOARE în Italia, după măsurile de LOCKDOWN: Oamenii au strigat ‘Libertate’

Regiunea Campania a fost declarată, vineri, zonă roşie şi va fi închisă. Mii de locuitori din oraşul Napoli au ieșit pe străzile oraşului şi au criticat guvernul Conte. Spitalele au ajuns la saturaţie dar napolitanii nu acceptă închiderea regiunii Campania, conform Mediafax.

Guvernul italian a anunţat, vineri seara, noi restricţii regionale. Pe lângă Lombardia, Piemonte, Valle d Aosta, Calabria şi Bolzano, alte două regiuni Toscana şi Campania au fost declarate zone roşii şi vor intra de duminică în carantină totală.

Anunţul i-a nemulţumit pe napolitani care au manifestat pe străzile oraşului.

Protestatarii şi-au dat întâlnire, la apus, pe faleza Mării Tireniene. Ei au strigat Libertate, cuvânt care în contextul carantinei are mai multă importanţă.

De duminică, napolitanii şi toţi locuitorii din zonele declarate roşii vor putea ieşi din casă doar cu declaraţia pe propria răspundere. Motivul trebuie să fie de maximă importanţă ca serviciu, cumpărăturile sau urgenţele medicale.

Spitalele din Napoli au ajuns la saturaţie, iar 116 bolnavi au fost transferaţi vineri, la Roma. O înregistrare video cu un bărbat decedat în toaleta Spitalului Cardarelli în tmp ce aştepta răspunsul testului Covid a îngrozit întreaga Italie. Chiar şi în acest context, protestatarii au anunţat că nu se vor opri pentru că o carantină totală poate falimenta economia locală. Dar spre deosebire de alte dăţi, nu s-au înregistrat incidente.


loading...